breaking news

Julian Erosa vs. Seung Woo Choi toegevoegd aan UFC evenement op 19 juni

March 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Julian Erosa vs. Seung Woo Choi toegevoegd aan UFC evenement op 19 juni
UFC
0

“Juicy J” maakt op 19 juni voor de derde maal sinds zijn comeback in de UFC zijn opwachting. Julian Erosa gaat het opnemen tegen de Zuid-Koreaan Seung Woo Choi in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. De Zuid-Koreaanse MMA journalist John Hyon Ko wist het nieuws te melden.

Julian Erosa (MMA 25-8/UFC 3-4) is een Amerikaanse vechter die in 2010 zijn Pro-MMA debuut maakte. “Juicy J” wist in het regionale circuit hoge ogen te gooien. Zo wist hij bij de CageSport en Super Fight League organisaties titels te winnen. Dit trok ook de aandacht van de UFC die hem in 2014 toegang gaf tot The Ultimate Fighter. Erosa kwam tot de halve finale, maar verloor daarin van Artem Lobov. Ondanks dat verlies werd Erosa wel ingeroosterd op de Prelims van de TUF Finale tegen Marcin Wrzosek. In een zeer evenwichtig gevecht zat Erosa via Split Decision aan de goede kant van de score. Erosa verloor echter in Maart 2016 zijn tweede UFC gevecht tegen de Japanner Teruto Ishihara en kreeg vervolgens geen contractverlenging. Erosa vocht vervolgens onder meer partijen voor Cage Warriors, Prime Fighting en wederom CageSport. In Juni 2018 kreeg Erosa kans om terug te keren in de UFC. Via de Dana White’s Tuesday Night Contender Series moest Erosa het opnemen tegen Jamall Emmers. Emmers, bij velen gezien als een van de toekomstige toppers in het MMA kon geen potten breken tegen de geroutineerde Erosa. Erosa wist via een Headkick KO in de tweede ronde de overwinning te pakken. Ondanks de spectaculaire finish kreeg Erosa geen contract. Echter klopte de UFC alsnog bij “Juicy J” aan. Erosa maakte zijn comeback in de Octagon tijdens UFC Denver in November 2018 tegen Devonte Smith. Een comeback die Erosa zeer snel zal willen vergeten. Smith won vroeg in de eerste ronde via KO. Erosa keerde vervolgens alweer snel terug in de Octagon. Tijdens UFC Wichita in Maart 2019 stond Grant Dawson tegenover hem. Dawson bleek echter te sterk via Unanimous Decision. En ook twee maanden later ging het mis voor Erosa. Hij verloor via KO in de derde ronde tijdens UFC Rochester tegen Julio Arce. De UFC nam vervolgens afscheid van Erosa. Erosa zou vervolgens in Februari 2020 AJ Bryant verslaan tijdens een CageSport evenement. Erosa maakte vervolgens op “3 days notice” zijn comeback in de UFC tegen de ongeslagen Sean Woodson. Erosa wist na twee moeizame rondes in de derde ronde Woodson via D’Arce Choke Submission te finishen. Het leverde Erosa de Performance of the Night bonus op. Erosa wist die overwinning een spetterend vervolg te geven in Februari 2021. Via KO in de eerste ronde werd Nate Landwehr via een Flying Knee het zwijgen opgelegd.

Embed from Getty Images

Seung Woo Choi (MMA 9-3/UFC 2-2) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Hij vocht onder meer voor Kunlun Fight, Art of War en was een van de topvechters bij Top FC. Bij die organisatie kreeg hij na twee overwinningen en een totaal record van 4-0 een titelgevecht aangeboden tegen kampioen Min Gu Lee. Choi won het gevecht via KO in de vierde ronde en pakte de titel. Choi verloor echter een half jaar later alweer de titel door via TKO in de eerste ronde te kort te komen tegen Jae Woong Kim. Choi wist echter in zijn daarop volgende wedstrijd een rematch met Kim af te dwingen door Young Bok Kil in de eerste ronde via TKO te verslaan. In December 2017 wist Choi zijn titel terug te winnen door Kim in de tweede ronde via KO te verslaan. Sindsdien vocht Choi mede door blessures niet meer. Echter maakte hij in 2019 de overstap naar de UFC. Tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 nam hij het op tegen Movsar Evloev. Evloev was te sterk en won via Unanimous Decision. Choi werd vervolgens gematcht tegen Gavin Tucker tijdens UFC Vancouver in September 2019. Tucker was te sterk en versloeg de Zuid-Koreaan via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Choi wist uiteindelijk in December 2019 voor eigen publiek zijn eerste overwinning te pakken. Via een dominante Unanimous Decision werd Suman Mokhtarian verslagen. Choi zou vervolgens in Oktober 2020 terugkeren tegen Youssef Zalal. Echter moest hij zich afmelden na een blessure. Choi werd vervolgens in Februari 2021 gekoppeld aan Steven Peterson. Uiteindelijk zou Peterson af moeten zeggen in verband met een blessure en werd vervangen door Collin Anglin. Helaas zou ook Anglin niet vechten en accepteerde Choi een derde tegenstander in Youssef Zalal. Choi won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »