breaking news

Julian Erosa pakt short notice partij tegen Sean Woodson aankomende zaterdag

June 24th, 2020 | by Redactie
Julian Erosa pakt short notice partij tegen Sean Woodson aankomende zaterdag
UFC
0

Julian Erosa gaat voor zijn derde kans in de UFC. De Featherweight stond al tweemaal eerder onder contract bij de organisatie, maar wist destijds niet te overtuigen. Erosa zal aankomende zaterdag vechten tegen Sean Woodson. Woodson zat zonder tegenstander nadat Kyle Nelson vanwege visumproblemen de VS niet kon binnenkomen. Woodson en Erosa treffen elkaar in het UFC APEX in Las Vegas. De UFC maakte dit nieuws via de website bekend.

Sean Woodson (MMA 7-0/UFC 1-0) maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut bij de RFA organisatie. Woodson won zijn debuut via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Woodson zou vervolgens bij Shamrock FC tekenen. Daar groeide hij uit tot een van de betere vechters met vier overwinningen in evenveel partijen. In Juli 2019 deed er zich een onverwachte kans voor. De UFC had geen tegenstander voor Terrance McKinney tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Woodson accepteerde het gevecht met een voorbereiding van slechts vijf dagen. McKinney was met zijn worstelen sterker. Echter wist Woodson uit het niets met een Flying Knee de partij via KO te beslissen. UFC president Dana White beloonde Woodson met een UFC contract. Woodson maakte vervolgens in Oktober 2019 zijn UFC debuut in Boston tegen Kyle Bochniak. Woodson won de partij via Unanimous Decision. Woodson zou vervolgens in Juni 2020 vechten tegen Kyle Nelson. Echter werd Nelson in verband met visumproblemen vervangen door Julian Erosa.

Embed from Getty Images

Julian Erosa (MMA 23-8/UFC 1-4) is een Amerikaanse vechter die in 2010 zijn Pro-MMA debuut maakte. “Juicy J” wist in het regionale circuit hoge ogen te gooien. Zo wist hij bij de CageSport en Super Fight League organisaties titels te winnen. Dit trok ook de aandacht van de UFC die hem in 2014 toegang gaf tot The Ultimate Fighter. Erosa kwam tot de halve finale, maar verloor daarin van Artem Lobov. Ondanks dat verlies werd Erosa wel ingeroosterd op de Prelims van de TUF Finale tegen Marcin Wrzosek. In een zeer evenwichtig gevecht zat Erosa via Split Decision aan de goede kant van de score. Erosa verloor echter in Maart 2016 zijn tweede UFC gevecht tegen de Japanner Teruto Ishihara en kreeg vervolgens geen contractverlenging. Erosa vocht vervolgens onder meer partijen voor Cage Warriors, Prime Fighting en wederom CageSport. In Juni 2018 kreeg Erosa kans om terug te keren in de UFC. Via de Dana White’s Tuesday Night Contender Series moest Erosa het opnemen tegen Jamall Emmers. Emmers, bij velen gezien als een van de toekomstige toppers in het MMA kon geen potten breken tegen de geroutineerde Erosa. Erosa wist via een Headkick KO in de tweede ronde de overwinning te pakken. Ondanks de spectaculaire finish kreeg Erosa geen contract. Echter klopte de UFC alsnog bij “Juicy J” aan. Erosa maakte zijn comeback in de Octagon tijdens UFC Denver in November 2018 tegen Devonte Smith. Een comeback die Erosa zeer snel zal willen vergeten. Smith won vroeg in de eerste ronde via KO. Erosa keerde vervolgens alweer snel terug in de Octagon. Tijdens UFC Wichita in Maart 2019 stond Grant Dawson tegenover hem. Dawson bleek echter te sterk via Unanimous Decision. En ook twee maanden later ging het mis voor Erosa. Hij verloor via KO in de derde ronde tijdens UFC Rochester tegen Julio Arce. De UFC nam vervolgens afscheid van Erosa. Erosa zou vervolgens in Februari 2020 AJ Bryant verslaan tijdens een CageSport evenement. Erosa keert nu wederom terug bij de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.