breaking news

Julia Budd verdedigt Featherweight titel tegen Arlene Blencowe in Oklahoma

October 7th, 2017 | by Marcel Dorff
Julia Budd verdedigt Featherweight titel tegen Arlene Blencowe in Oklahoma
Bellator MMA
0

Zojuist heeft Bellator MMA tijdens de Prelims van Bellator 184 bekend gemaakt dat het op 1 December 2017 terug zal keren in Thackerville, Oklahoma. Tijdens dit evenement zal Women’s Featherweight Kampioene Julia Budd voor het eerst haar titel verdedigen tegen Arlene Blencowe. Beide dames nemen het tegen elkaar op in het WinStar World Casino & Resort in een gevecht dat zal dienen als Main Event.

Julia Budd (MMA 10-2/Bellator 4-0) is een Canadese Muay Thai specialiste die sinds 2010 vecht in het professionele MMA circuit. Voorheen kwam Budd voor Strikeforce uit waar zij onder anderen verloor van Amanda Nunes en Ronda Rousey. Sinds 2015 vecht Budd voor Bellator en zij wist sindsdien al haar eerste 3 partijen om te zetten in winst (allen op decision). Budd mocht het vervolgens in Maart dit jaar opnemen om de allereerste Women’s Featherweight titel tegen de Nederlandse Marloes Coenen. Budd pakte in de vierde ronde de winst door middel van TKO. Nu mag ze haar titel voor het eerst verdedigen tegen Arlene Blencowe, een vrouw die ongeveer een jaar geleden verslagen werd via Majority Decision.

Arlene Blencowe (MMA 10-6/Bellator 3-2) is een Australische MMA vechtster die in het begin van haar carrière furore maakte in de Australische MMA scene. Daar wist ze de Storm MMA titel te winnen, waarna ze in 2015 werd getekend door Bellator MMA. Blencowe won twee van haar eerste vier gevechten voor de organisatie, maar het waren net de belangrijke gevechten tegen Marloes Coenen en Julia Budd die verloren gingen. Blencowe keerde voor twee gevechten terug naar het Australische en Aziatische MMA circuit waar ze twee op het oog eenvoudige TKO overwinningen in de eerste ronde wist te pakken. In Augustus keerde ze terug bij Bellator MMA om het op te nemen tegen de Ierse Sinead Kavanagh. Blencowe won het gevecht via Split Decision en krijgt nu de kans om in een rematch de Kampioene te vloeren.

Bellator voegde eveneens het Co-Main Event tussen Rafael Lovato Jr. en Chris Honeycutt toe aan de card.

Comments are closed.

Translate »