breaking news

Juan Espino maakt lang verwachte terugkeer tegen Jeff Hughes tijdens UFC 253 in Abu Dhabi

September 8th, 2020 | by Marcel Dorff
Juan Espino maakt lang verwachte terugkeer tegen Jeff Hughes tijdens UFC 253 in Abu Dhabi
UFC
0

The Ultimate Fighter 28 winnaar Juan Espino maakt eindelijk zijn terugkeer in de Octagon. De Spanjaard vocht in verband met een slepende blessure ruim anderhalf jaar niet, maar zal op 26 september aanstaande zijn opwachting maken in de Heavyweight divisie tegen Jeff Hughes. De partij zal plaatsvinden op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. ESPN maakte het gevecht bekend.

Juan Espino (MMA 8-1/UFC 1-0) is een Spaanse MMA vechter die pas in 2009 op 29-jarige leeftijd zijn MMA debuut maakte. Espino won zijn eerste twee partijen, maar viel ten prooi aan de ongeslagen Vitaly Minakov in zijn derde partij. Espino vocht vervolgens liefst zes jaar niet. In 2017 maakte de sterke worstelaar zijn terugkeer in het Pro-MMA. Espino won vijf partijen achter elkaar waaronder een overwinning tegen UFC veteraan Rodney Wallace. Espino deed vervolgens in 2018 auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Espino werd gekozen als een van de acht deelnemers en werd in de kwartfinales gematcht tegen Ben Sosoli. Espino was te sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens werd de Spanjaard gematcht tegen een van de favorieten voor de eindzege, de Amerikaan Maurice Greene. Espino wist Greene in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission te finishen en wordt na Enrique Marin de tweede Spanjaard ooit in een TUF Finale. Espino wist de finale in de eerste ronde te winnen door Justin Frazier via een Straight Armlock Submission te finishen. De Spanjaard kreeg ook de Performance of the Night bonus voor zijn overwinning. Vervolgens zou Espino ruim anderhalf jaar aan de kant staan in verband met een slepende blessure.

Embed from Getty Images

Jeff Hughes (MMA 10-3-0-1/UFC 0-2-0-1) is een MMA vechter die uitkomt voor het Strong Style Fight Team uit Independence, Ohio. Hughes traint daar samen met voormalig UFC Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Na een amateur carrière van liefst zes jaar stapte Hughes in 2014 over naar het professionele gedeelte van de sport. Na een record van 7-1 te hebben neergezet in drie jaar tijd werd Hughes gecontracteerd door de LFA organisatie. Hughes mocht meteen vechten voor de titel tegen Richard Odoms. Hughes pakte in zijn debuut voor LFA de titel door Odoms via Unanimous Decision te verslaan. In April 2018 verdedigde Hughes zijn titel door ditmaal Maurice Greene via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd Hughes uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Tegenstander was Josh Appelt van Team Alpha Male. Hughes won het gevecht via KO in de eerste ronde en dwong daarmee een contract af bij de UFC. Hughes zou zijn debuut maken tijdens UFC Wichita in Maart 2019 tegen Daniel Spitz. Echter raakte Spitz geblesseerd en werd vervangen door oude bekende Maurice Greene. Hughes en Greene deden niet voor elkaar onder. Hughes was uiteindelijk de minst gelukkige van de twee aangezien hij de partij via Split Decision verloor. Hughes werd vervolgens tijdens UFC Vancouver in September 2019 gekoppeld aan Todd Duffee. Duffee kreeg in de eerste ronde per ongeluk een vinger in zijn oog van Hughes. Hierdoor kon de Amerikaan niet meer verder en eindigde de partij in een No Contest. Hughes kon ook in zijn derde gevecht voor de organisatie niet overtuigen. Ditmaal werd tijdens UFC Shenzhen verloren via Unanimous Decision van Raphael Pessoa. Hughes werd vervolgens gekoppeld aan UFC nieuwkomer Carlos Felipe tijdens UFC Columbus. Echter heeft Felipe zich om onbekende redenen teruggetrokken. Waardoor nu Tanner Boser de tegenstander zal zijn. Helaas zou de partij niet plaatsvinden omdat het evenement werd gecanceld in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »