breaking news

JP Buys vervangt gepensioneerde Jimmy Flick tegen Francisco Figueiredo op 8 mei

April 12th, 2021 | by Redactie
JP Buys vervangt gepensioneerde Jimmy Flick tegen Francisco Figueiredo op 8 mei
UFC
0

Jimmy Flick verraste vriend en vijand afgelopen weekend met het nieuws dat hij per direct stopte met MMA. De Flyweight vechter liet weten zichzelf niet als de next Demetrious Johnson te zien en dat zijn MMA dromen klaar waren. De UFC heeft snel gehandeld en heeft JP Buys bereidt gevonden om het op short notice op te nemen tegen Francisco Figueiredo in de Flyweight divisie. De partij zal plaatsvinden op 8 mei aanstaande op een nog onbekende locatie. AG Fight wist de partij te melden.

Francisco Figueiredo (MMA 12-3-1-1/UFC 1-0-0-0) maakte in 2009 zijn professionele MMA debuut. De jongere broer van Flyweight kampioen Deiveson Figueiredo wist in het regionale circuit een record van 6-2 neer te zetten alvorens hij in 2016 tekende bij het prestigieuze Jungle Fight. Tijdens zijn debuut wist hij te winnen van Fabricio Sarraff via Unanimous Decision. Vervolgens zou hij verliezen voor de titel tegen Eduardo Souza. Na vervolgens bij een andere organisatie een overwinning te hebben gepakt keerde Figueiredo in April 2018 terug bij Jungle Fight waar hij voor de Interim titel mocht vechten tegen Manoel dos Santos. Figueiredo won de partij en was zodoende de Interim Bantamweight kampioen. Hierdoor werd een nieuwe partij tegen Eduardo Souza op touw gezet. De partij eindigde ditmaal in een Draw waardoor Souza kampioen bleef. Figueiredo werd vervolgens door de UFC getekend in December 2020. Een maand later debuteerde hij voor de organisatie in de Flyweight divisie tegen Jerome Rivera. Figueiredo won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou de Braziliaan het in Mei 2021 gaan opnemen tegen Jimmy Flick. Echter kondigde Flick zijn MMA pensioen aan en kreeg Figueiredo in JP Buys een nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

JP Buys (MMA 9-3/UFC 0-1) is een Zuid-Afrikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2015 overstapte naar de professionals. Buys maakte furore bij de EFC organisatie in Zuid-Afrika waar hij in 2016 de Interim Flyweight titel wist te winnen. Mede door zijn goede prestaties bij de organisatie mocht hij meedoen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Helaas voor Buys pakte dit niet goed uit. Hij verloor via Unanimous Decision van Joby Sanchez en keerde terug bij de EFC organisatie. Buys pakte daar vervolgens de Bantamweight titel en verhuisde naar de Verenigde Staten. In Dallas, Texas sloot hij zich aan bij Fortis MMA en ontmoette hij zijn huidige vrouw Cheyanne Buys (voormalig Cheyanne Vlismas). Na vervolgens met succes zijn EFC titel te hebben verdedigd en losse partijen bij Brave CF en LFA winnend te hebben afgesloten kreeg Buys opnieuw een uitnodiging voor de Dana White’s Contender Series. Inmiddels in het vierde seizoen. Buys zag tweemaal zijn partij tegen Nate Smith gecanceld worden en werd vervolgens gematcht tegen Jacob Silva. Buys won de partij (via een controversiële Submission) in de eerste ronde. Echter was dit niet Buys zijn fout en kreeg hij eindelijk zijn UFC contract van Dana White. Buys maakte zijn UFC debuut in Maart 2021 tegen Bruno Silva. Buys verloor via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Embed from Getty Images

Comments are closed.

Translate »