breaking news

Journey Newson maakt UFC debuut tegen Ricardo Ramos tijdens UFC Minneapolis

June 18th, 2019 | by Marcel Dorff
Journey Newson maakt UFC debuut tegen Ricardo Ramos tijdens UFC Minneapolis
UFC
0

Eind vorige week werd bekend dat Sergio Pettis om onbekende redenen niet langer zou vechten tijdens UFC Minneapolis tegen Ricardo Ramos. De UFC heeft in Journey Newson een vechter gevonden die op short notice zijn opwachting zal maken tegen Ramos in de Octagon van het Target Center in de Bantamweight divisie. Beide mannen treffen elkaar op 29 Juni aanstaande op de Preliminary Card.

Ricardo Ramos (MMA 12-2/UFC 3-1) maakte in Februari 2017 tijdens UFC Fight Night 104 in Houston, Texas zijn UFC debuut. Ramos nam het op tegen de Japanner Michinori Tanaka. Ramos was uiteindelijk de sterkere vechter en won via Unanimous Decision. De Braziliaan zat tweemaal in het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight”. Tijdens de eerste keer verloor Ramos (die op dat moment nog ongeslagen was) via Submission in de eerste ronde. Dit gevecht was om de Legacy FC Bantamweight Titel. Ongeveer zes maanden later vocht Ramos voor de NEF promotie. Tijdens het Main Event vocht hij tegen Alfred Khashakyan. Ditmaal wist Ramos via Submission in de tweede ronde zijn tegenstander te finishen. Dit leverde hem zijn UFC contract op. Dana White liet weten Ramos al langer op het oog te hebben, maar door zijn verlies in zijn laatste gevecht de Braziliaan geen contract kon aanbieden. Nu kon dat dus wel. Ramos keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC 217 in New York tegen de ongeslagen Canadees Aiemann Zahabi. Ramos won het gevecht via een zeer spectaculaire Spinning Back Elbow KO in de derde ronde. En won hier meer dan terecht de Performance of the Night bonus voor. Ramos werd vervolgens in Augustus 2018 gematcht tegen Kyung Ho Kang. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Ramos via Split Decision. Ramos zou het vervolgens tijdens UFC Denver in November 2018 opnemen tegen Ricky Simón. Helaas voor de Braziliaan raakte hij geblesseerd waardoor hij moest afzeggen. Hierdoor keerde hij pas in Februari 2019 weer terug in de Octagon. Tijdens UFC Fortaleza werd verloren via TKO in de eerste ronde van Said Nurmagomedov. Ramos werd vervolgens in Juni 2019 gekoppeld aan Sergio Pettis. Echter trekte Pettis zich terug om onbekende redenen waardoor Ramos nu zal gaan vechten tegen Journey Newson.

Embed from Getty Images

Journey Newson (MMA 9-1/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2015 zijn Pro-MMA carrière startte. Na in zijn eerste jaar een record van 3-1 bij elkaar gevochten te hebben tekende Newson bij de CageSport organisatie. Daar wist hij drie partijen voortijdig te beslissen en in zijn derde partij eveneens de titel te pakken. Newson vocht vervolgens nog voor Prime Fighting en FFC. Bij Prime Fighting pakte hij meteen tijdens zijn debuut de titel. Newson brengt een winstreak van zes gevechten de Octagon in.

Afbeeldingsresultaat voor journey newson'

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »