breaking news

Joshua Culibao treft nieuwkomer Shayilan tijdens UFC evenement op 22 mei

April 12th, 2021 | by Redactie
Joshua Culibao treft nieuwkomer Shayilan tijdens UFC evenement op 22 mei
UFC
0

Joshua Culibao gaat in zijn derde UFC partij proberen zijn eerste overwinning te pakken in de Octagon. De Australiër gaat het op 22 mei opnemen tegen promotionele nieuwkomer Shayilan in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Fighting maakte de partij bekend.

Joshua Culibao (MMA 8-1-1/UFC 0-1-1) is een Australische MMA vechter die na een amateur carrière van anderhalf jaar in 2016 zijn debuut maakte bij de professionals. Na drie overwinningen maakte hij zijn debuut bij de HEX MMA organisatie. Daar wist hij gelijk de titel te pakken door Raphael Berthet via KO in de vijfde ronde te verslaan. Culibao verdedigde de titel eenmaal en zou vervolgens losse gevechten voor verschillende organisaties vechten. Overwinningen tegen Rodolfo Marques en Josh Payne bezorgden Culibao eveneens de Diamondback FC ende Superfight MMA titel. Culibao maakte vervolgens in Februari 2020 zijn UFC debuut op short notice tegen Jalin Turner. Culibao verloor via TKO in de tweede ronde. Vervolgens werd Culibao in Oktober 2020 gematcht tegen Charles Jourdain. De partij eindigde onbeslist na drie rondes.

Embed from Getty Images

Shayilan (MMA 19-6/UFC 0-0) is een Chinese MMA vechter die in 2016 zijn professionele carrière startte. Shayilan vocht voor de bekende Kunlun Fight, ROAD FC en WLF W.A.R.S. organisaties. Daar wist hij goede prestaties met mindere prestaties af te wisselen. Tussen 2019 en 2020 wist hij bij de WLF W.A.R.S. een winstreak van vier partijen neer te zetten wat hem een Main Event partij opleverde met Rongzhu. Shayilan verloor die partij via KO in de eerste ronde. Eind 2020 wist Shayilan bij de Jue Cheng King organisatie twee overwinningen te pakken. Eveneens sloot hij zich aan bij het UFC Performance Institute in Shanghai. Shayilan wist het programma daar goed te doorlopen en tekende in Maart 2021 een contract bij de UFC.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »