breaking news

Joshua Burkman gaat voor waarschijnlijk laatste kans tegen Michel Prazeres in Fortaleza

December 27th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft het altijd goed ingevoerde Combate bekend gemaakt dat Joshua Burkman en Michel Prazeres het in Fortaleza, Ceará, Brazilië tegen elkaar zullen opnemen. Burkman bevestigde dit gevecht later. Beide mannen zullen het op 11 Maart 2017 op Lightweight tegen elkaar opnemen. UFC Fight Night 107 wordt gehouden in het Centro de Formação Olímpica do Nordeste.

Michel Prazeres (MMA 21-2/UFC 5-2) is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde vechters in de UFC Lightweight divisie. De 35-Jarige Braziliaan kwam begin 2013 met een 16-0 record de UFC binnen. De 2nd degree BJJ Black Belt maakte een valse start in de UFC, tegen landgenoot Paulo Thiago werd via Unanimous Decision verloren. In hetzelfde jaar vocht Prazeres nogmaals voor de UFC. Ditmaal won de Braziliaan via Split Decision van Jesse Ronson. Prazeres ging vervolgens in 2014 een gewichtsklasse omlaag. Op Lightweight won hij van de sterke Rus Mairbek Taisumov via Unanimous Decision. Vervolgens ging het voor de tweede keer in zijn UFC carrière mis, ditmaal was de zeer sterk worstelende Kevin Lee te sterk via Unanimous Decision. Prazeres revancheerde zich in hetzelfde jaar (2015) via Split Decision tegen Valmir Lazaro. Een zeer controversiële Split Decision overwinning. In 2016 vocht Prazeres tweemaal voor de UFC. In Juli werd gewonnen van short notice replacement J.C.Cottrell en in September van dit jaar boekte Prazeres zijn meest prestigieuze overwinning tot dusver in de UFC. Landgenoot Gilbert Burns werd via Unanimous Decision verslagen.

Joshua Burkman (MMA 28-14-0-1/UFC 6-9-0-1) kwam tijdens het tweede seizoen van TUF de UFC binnen. Nadat Burkman wisselend succes had in de UFC verloor hij in 2008 drie gevechten op rij in de UFC en werd hij ontslagen. In zijn daarop volgende elf gevechten buiten de UFC wist Burkman negen keer te winnen, waaronder een hele snelle submission overwinning tegen voormalig UFC Welterweight topcontender Jon Fitch. De UFC nam Burkman in 2015 terug bij de organisatie. Van zijn vijf wedstrijden wist hij er maar een in winst om te zetten, vier werden er verloren (een van die vier werd later omgezet in een no-contest). Burkman leek afgelopen Oktober zijn laatste kans gekregen te hebben. Burkman verloor via Split Decision van short notice replacement Zak Ottow. Hierdoor heeft Burkman slechts een van zijn laatste zes gevechten voor de UFC weten te winnen. Een overwinning tegen Prazeres is dus een absolute must voor de MMA veteraan.

pixlr_20161227191751670

Leave a Reply

Translate »