breaking news

Josh Emmett vs. Shane Burgos op 20 juni op nader te bepalen locatie

May 21st, 2020 | by Redactie
Josh Emmett vs. Shane Burgos op 20 juni op nader te bepalen locatie
UFC
0

Gisteren tweette Ariel Helwani al dat de UFC in gesprek was over een gevecht in de Featherweight divisie tussen Josh Emmett en Shane Burgos. Wij kunnen bevestigen dat het gevecht ook daadwerkelijk gepland staat. En wel voor 20 juni aanstaande. De locatie van het gevecht is op dit moment nog niet bekend. Het evenement zal UFC Fight Night 174 heten.

Josh Emmett (MMA 15-2/UFC 6-2) zit sinds Mei 2016 in de UFC. De man uit Sacramento kwam op short notice binnen, nadat Nick Hein geblesseerd raakte een paar dagen voor zijn gevecht tegen Jon Tuck. Emmett tekende een UFC contract en werd ingevlogen naar Rotterdam om het op te nemen tegen Jon Tuck. Emmett won uiteindelijk het gevecht via Split Decision. Emmett vocht bijna de gehele derde ronde met een gebroken vinger die voor 90% van zijn hand was gescheurd. Emmett zou vervolgens in Canada vechten tegen Jeremy Kennedy, maar moest door een blessure verstek laten gaan. Daarna keerde hij alsnog terug in 2016. Tijdens UFC on FOX 22 in zijn eigen Sacramento, Californië wist Emmett via Unanimous Decision Scott Holtzman te verslaan. Vervolgens nam Emmett het in Buffalo, New York het op tegen MMA veteraan en UFC debutant Desmond Green. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Green die via Split Decision het gevecht won en Emmett zijn allereerste verliespartij binnen zijn Pro-MMA carrière toebracht. Tijdens UFC Gdansk in Oktober 2017 keerde Emmett terug in de Octagon tegen de Braziliaan Felipe Arantes. Emmett maakte zijn Featherweight debuut in de UFC. In een ongelooflijk dominant gevecht van de Amerikaan won hij eenvoudig via Unanimous Decision. Daarna nam Emmett het op short notice op tegen Ricardo Lamas. In een van de grootste upsets van het jaar sloeg de Amerikaan Lamas KO en stormde hij de top 5 van de divisie binnen. Echter kon Emmett dit geen goed vervolg geven. Ondanks een knockdown in zijn voordeel verloor Emmett via KO in de tweede ronde tijdens UFC Orlando tegen Jeremy Stephens. Mede door de zware KO kwam Emmett pas ruim een jaar later in Maart 2019 weer in actie tegen Michael Johnson. Emmett wist Johnson laat in de derde ronde zwaar KO te slaan. Emmett werd vervolgens gekoppeld aan Mirsad Bektic tijdens UFC Sacramento. Emmett bracht het thuispubliek in extase door Bektic via TKO in de eerste ronde te finishen. Emmett werd vervolgens gematcht tegen de Engelsman Arnold Allen tijdens UFC Raleigh in Januari 2020. Echter moest Emmett in verband met een blessure afzeggen. Emmett zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Oklahoma City in Mei 2020 tegen Edson Barboza. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Shane Burgos (MMA 13-1/UFC 6-1) kwam in 2016 over van de CFFC organisatie waar hij zou vechten voor de Interim Featherweight Titel. Dit ging niet door vanwege een blessure van zijn tegenstander. Uiteindelijk kwam dit goed uit aangezien hij hierdoor op short notice zijn UFC debuut kon maken tegen Tiago Trator. Burgos wist uiteindelijk in een sterke performance de Braziliaan te verslaan via Unanimous Decision. En wist tussen de rondes door ook nog even een knipbeurt te nemen. In Maart 2017 vocht Burgos zijn tweede gevecht voor de UFC tegen American Top Team’s Charles Rosa. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus finishte Burgos zijn tegenstander in de derde ronde via TKO. Burgos maakte het vervolgens drie op een rij in New York. Zo won hij tijdens UFC Long Island in Juli 2017 een zeer eenzijdige Unanimous Decision tegen de sterke Braziliaan Godofredo Pepey. Vervolgens maakte Burgos zijn opwachting op de Main Card van UFC 220 in Boston in Januari 2018 tegen Calvin Kattar. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Burgos voor het eerst in zijn carrière via TKO in de derde ronde. De New Yorker maakte vervolgens in Madison Square Garden zijn comeback in November 2018 tegen Kurt Holobaugh. Burgos ging knockdown vroeg in de eerste ronde, maar wist gelijk te herstellen en de Armbar Submission te pakken. Burgos zou het vervolgens tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 opnemen tegen Cub Swanson. In een boeiend gevecht won Burgos uiteindelijk via Split Decision. Burgos keerde een half jaar later terug in de Octagon. Voor eigen publiek werd in de derde ronde Makwan Amirkhani via TKO verslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »