breaking news

Joseph Duffy vs. Marc Diakiese in Ierland tegen Engeland gevecht in Londen

January 30th, 2019 | by Marcel Dorff
Joseph Duffy vs. Marc Diakiese in Ierland tegen Engeland gevecht in Londen
UFC
0

De UFC heeft een Lightweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 147 card in Londen, Engeland. De Ier Joseph Duffy keert op 16 Maart 2019 terug in de Octagon tegen de Engelsman Marc Diakiese. Myles Hutton maakte bekend op Twitter dat de partij getekend was. Niall McGrath bevestigde dit. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van “The O2”.

Joseph Duffy (MMA 17-3/UFC 4-2) is een Ierse MMA vechter die sinds 2015 voor de UFC vecht. Duffy kwam de UFC binnen als de man die ooit Conor McGregor wist te verslaan binnen een minuut. Ook had Duffy een overwinning op zijn naam staan tegen TUF Smashes winnaar Norman Parke. Duffy zou tussen 2011 en 2014 geen MMA partij vechten omdat hij zich destijds focuste op zijn bokscarrière. Nadat hij in 2014 tweemaal eenvoudig wist te winnen in de Cage Warriors organisatie klopte de UFC aan. De in Canada bij Tristar trainende Duffy maakte zijn UFC debuut tegen Jake Lindsey in Texas. Duffy had weinig moeite met Lindsey en versloeg de Amerikaan binnen twee minuten via TKO. Vervolgens werd in Juli van dat jaar ook nog gewonnen van Ivan Jorge. Via Triangle Choke Submission in de eerste ronde greep Duffy ook nog de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Duffy het Main Event verzorgen tegen Dustin Poirier in Dublin. Echter ging dit wegens een blessure bij Poirier niet door. Het gevecht werd ingepland voor begin 2016. Poirier wist uiteindelijk in een zeer boeiend gevecht Duffy zijn eerste verliespartij binnen de UFC toe te brengen via Unanimous Decision. Duffy kwam echter tijdens International Fight Week 2016 keihard terug. De Ier versloeg Mitch Clarke binnen 30 seconden via een Rear Naked Choke Submission. Duffy vocht vervolgens zijn laatste gevecht op zijn UFC contract begin 2017 tijdens UFC Londen tegen Reza Madadi. Duffy won het gevecht via Unanimous Decision. Duffy tekende vervolgens een nieuwe verbintenis met de UFC en nam het in November 2017 in New York op tegen James Vick. Na een vrij gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Vick die vlak voor het einde van de tweede ronde de duimschroeven iets harder aandraaide en de Ier via TKO wist te finishen. Duffy zou vervolgens in December 2018 terugkeren tijdens UFC Adelaide tegen Ross Pearson. Echter raakte Pearson geblesseerd waarna Damir Ismagulov de tegenstander zou worden. Echter blesseerde Duffy vervolgens zichzelf waarna de partij gecanceld werd.

Embed from Getty Images

Marc Diakiese (MMA 12-3/UFC 3-3) is een van de grootste MMA talenten van Europa. De Engelsman van Congolese afkomst kwam als ongeslagen vechter in 2016 de UFC binnen. Diakiese was de Lonsdale BAMMA Lightweight Kampioen. Hij baarde veel opzien in zijn laatste twee partijen voor die organisatie. Zijn beide tegenstanders werden gestopt via KO na respectievelijk 24 en 36 seconden. Diakiese maakte in Oktober 2016 zijn UFC debuut. In Manchester werd late replacement Lukasz Sajewski via TKO laat in de tweede ronde verslagen. Diakiese houdt echter niet van stilzitten en vocht in December 2016 zijn tweede partij voor de UFC in Albany, New York tegen Frankie Perez. In een zeer competitieve partij wist Diakiese uiteindelijk de eerste en derde ronde te winnen, waardoor hij het gevecht won via Unanimous Decision. Tijdens zijn partij in Londen begin 2017 trakteerde Diakiese het Engelse publiek op een spectaculaire KO door binnen 30 seconden de Fin Teemu Packalen te finishen. Dit leverde Diakiese de Performance of the Night bonus op. Diakiese keerde vervolgens terug tijdens International Fight Week 2017 om het op te nemen tegen de eveneens ongeslagen vechter Drakkar Klose. Diakiese was torenhoog favoriet in dit gevecht maar kon die status niet waarmaken. Klose wist uiteindelijk te winnen via Split Decision en zou de Engelsman zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière toe te brengen. Diakiese keerde vervolgens terug tijdens UFC 219 tegen Daniel Hooker. Na een evenwichtige eerste twee rondes kwam Diakiese vroeg in de derde ronde na een matige takedown vast te zitten in een Guillotine Choke Submission. Hierdoor moest de Engelsman aftikken. Diakiese kon ook in zijn daarop volgende partij de neerwaartse spiraal niet keren. Tegen Nasrat Haqparast werd tijdens UFC Hamburg vrij overtuigend via Unanimous Decision verloren. Diakiese heeft na een goed begin in de UFC van drie overwinningen nu drie nederlagen op rij te pakken.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »