breaking news

Joseph Duffy beëindigt UFC contract in gevecht tegen Reza Madadi

December 16th, 2016 | by Lennart Van Arendonk

Zojuist is bekend geworden dat Reza Madadi en Joseph Duffy het tegen elkaar zullen opnemen tijdens UFC Fight Night 108 in Londen, Engeland. Het gevecht zal plaatsvinden op 18 maart 2017 in de O2 Arena. Beide vechters wisten hun laatste partij te winnen en zullen strijden voor een stap dichterbij het goud. Joseph Duffy zal met dit gevecht zijn contract bij de organisatie afsluiten.

Joseph Duffy werd geïntroduceerd als de man die gewonnen heeft van Conor McGregor. Deze prestatie heeft hem veel respect gegeven maar ook zijn andere gevechten zowel binnen als buiten de organisatie mogen benoemd worden. De 28-jarige Ierse vechter heeft een aantal spectaculaire momenten bezorgd binnen de hekken van de Octagon. Zo versloeg hij Ivan Jorge met een Submission of the night bonus en wist hij recent te winnen van Mitch Clarke. Duffy zal zijn contract beëindigen met het gevecht in Londen. Of hij net zoals teamgenoot Rory Macdonald overstapt naar een andere promotie is nog onbekend. Een contract verlengen bij de UFC zou waarschijnlijk ook mogelijk zijn.

Reza Madadi is voor veel Nederlanders geen onbekende. Fans hebben hem in de Ahoy Rotterdam zien vechten tegen Yan Cabral. Een partij die hij met een technische knock-out wist te winnen in de derde ronde. Medadi hoopte snel weer te kunnen strijden, maar een blessure aan zijn oog gooide roet in het eten. Er moest een operatie ingeroosterd worden om deze blessure te herstellen. Hij verliet de kaart van UFC 204 en nam enkele tijd afstand van zijn carrière. Nu Medadi weer volledig hersteld is krijgt hij tegenstander Joseph Duffy voor zijn kiezen. De 38-jarige Mad Dog traint onder andere met Alexander Gustafsson in Sweden en heeft een paarse band in Brazilian Jiu-Jitsu.

duffy

Leave a Reply

Translate »