breaking news

Joselyne Edwards pakt short notice partij tegen Karol Rosa op 6 februari aanstaande

January 27th, 2021 | by Marcel Dorff
Joselyne Edwards pakt short notice partij tegen Karol Rosa op 6 februari aanstaande
UFC
0

Joselyne Edwards wist vorige week haar UFC debuut winnend af te sluiten tegen Wu Yanan. De vechtster uit Panama heeft alweer een nieuwe partij te pakken. Nicco Montaño zal niet vechten op 6 februari aanstaande tegen Karol Rosa. Rosa neemt het nu op tegen Edwards in de Bantamweight divisie. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Milenio maakte de partij bekend.

Karol Rosa (MMA 13-3/UFC 2-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die uitkomt voor Parana Vale Tudo. Rosa begon haar MMA carrière in 2012. Daar wist ze tijdens haar eerste drie partijen al de HCC titel te pakken. Vervolgens bleef het ruim twee jaar stil rond Rosa. Pas in 2016 keerde de Braziliaanse weer terug op het canvas. Zo won ze van Mariana Morais, maar verloor ze van de bekendere Larissa Pacheco en Gisele Moreira. Moreira wist ze echter in 2019 terug te pakken via TKO in de derde ronde bij de Future FC organisatie. Rosa kwam met een winstreak van twee gevechten de UFC binnen en is een van de vaste trainingsmaatjes van Jessica Andrade. Rosa wist tijdens haar UFC debuut indruk te maken tegen de ongeslagen Lara Procopio. Rosa won het gevecht via Split Decision. Rosa zou vervolgens alweer snel terugkeren tijdens UFC Singapore in Oktober 2019 tegen Julia Avila. Echter raakte de Braziliaanse geblesseerd waardoor ze niet kon vechten. De UFC plande het gevecht opnieuw in voor April 2020 tijdens UFC Portland. Echter werd ditmaal het hele evenement gecanceld in verband met COVID-19. De partij werd vervolgens wederom opnieuw ingepland. Ditmaal in Mei 2020. En ook ditmaal zou de partij niet plaatsvinden. Het evenement werd eveneens in verband met COVID-19 gecanceld. Uiteindelijk zou de partij vervolgens in Juni plaats moeten vinden. Echter werd het vliegen van Brazilië naar de Verenigde Staten in verband met strengere richtlijnen niet mogelijk en werd de partij voor de vierde maal gecanceld. Uiteindelijk vocht Rosa in Juli 2020 wel in Abu Dhabi tegen landgenote Vanessa Melo. Rosa won de partij via Unanimous Decision. Rosa zou vervolgens vechten in September 2020 tegen Sijara Eubanks, maar moest afzeggen na een mislukte “weighcut”. Hierdoor zou Rosa pas weer in actie komen in Februari 2021 tegen voormalig kampioene Nicco Montaño. Echter zei Montaño af en werd vervangen door Joselyne Edwards.

Embed from Getty Images

Joselyne Edwards (MMA 10-2/UFC 1-0) maakte haar professionele MMA debuut in 2015. De MMA vechtster uit Panama imponeerde in haar eerste zeven partijen bij de UCC organisatie met een 6-1 record tot gevolg. Vervolgens wist ze Jessica Middleton te verslaan en werd in 2018 via Armbar Submission de KOTC titel gewonnen. Dit leverde Edwards een contract op bij de LFA organisatie. In November 2018 verloor zo via Split Decision in haar promotionele debuut voor de organisatie tegen Sarah Alpar. Dit gevecht was voor de vacante titel. Edwards pakte vervolgens in Juli 2020 een overwinning en zou op short notice in Januari 2021 tekenen bij de UFC om het op te nemen tegen Wu Yanan. Edwards domineerde de partij en won haar UFC debuut via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »