breaking news

Jose Aldo wil de sport verlaten

September 28th, 2016 | by Stefan Van Erp

Jose Aldo Junior heeft aangegeven dat hij zijn contract wil inleveren en niet meer wil vechten voor de UFC.

De voormalig Featherweight kampioen en huidig interim Featherweight kampioen is klaar met de UFC. Hij voelt zich onrecht aangedaan door de organisatie en in het bijzonder Dana White. Aldo zit al een tijd te wachten tot hij kan vechten voor de Featherweight titel die hij in december van 2015 verloor tegen Conor McGregor. Na dit verlies ging Aldo er van uit dat hij direct een rematch zou krijgen. Dit ging echter niet door omdat McGregor een partij om de Lightweight titel tegen Rafael Dos Anjos kreeg die uiteindelijk niet doorging wegens een blessure van Dos Anjos. Conor vocht daarna twee maal tegen Nate Diaz.

Aldo vocht ondertussen tegen Frankie Edgar om de interim titel tijdens UFC 200 en won deze via een unanimous decision. Aldo leek nu de volgende tegenstander te gaan worden voor McGregor om voor de Featherweight titel te vechten. Echter hadden Conor en de UFC andere plannen waardoor Jose Aldo weer in de wachtkamer werd gezet.

Aldo heeft in het verleden 9 keer zijn titel met succes verdedigt voor in eerste instantie de WEC en later de UFC. Hij geeft aan diep teleurgesteld te zijn in de gang van zaken en wil zijn contract inleveren en zich gaan richten op een andere sport.

Leave a Reply

Translate »