breaking news

Jose Aldo treft Alexander Volkanovski tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro

March 6th, 2019 | by Marcel Dorff
Jose Aldo treft Alexander Volkanovski tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight gevecht toegevoegd aan de UFC 237 card op 11 Mei 2019 in Rio de Janeiro, Brazilië. MMA legende en voormalig Featherweight Kampioen Jose Aldo zal zijn opwachting maken tegen Alexander Volkanovski. MMA journaliste Farah Hannoun maakte hier gisteren al melding van, inmiddels is de partij bevestigd. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Jeunesse Arena op de Main Card.

Jose Aldo (MMA 28-4/UFC 10-3) wordt gezien als één van de beste (zo niet dé beste) Featherweight vechters aller tijden. Aldo vocht zijn eerste professionele MMA wedstrijd in 2004. Na voor diverse organisaties gevochten te hebben sloot hij zich in 2008 aan bij WEC. Na 5 overwinningen op rij mocht hij vechten voor de WEC wereldtitel. In een gevecht tegen Mike Brown won Aldo via een KO in de tweede ronde. Daarna verdedigde Aldo maar liefst 9 keer succesvol zijn titel voor WEC en later UFC (dat WEC in 2010 overnam). In december 2015 verloor Aldo via een KO tegen Conor McGregor na 9 jaar een wedstrijd. Daarna duurde het 9 maanden voordat Aldo weer vocht. Een Unanimous Decision winst tegen Frankie Edgar leverde Aldo de interim titel op. Deze werd later omgezet in de echte titel omdat Conor McGregor zijn titel verloor door inactiviteit in de divisie. Aldo nam het vervolgens in Juni 2017 voor eigen publiek op tegen Max Holloway. Aldo begon sterk, maar gedurende het gevecht nam Max Holloway de touwtjes in handen. Uiteindelijk won Holloway het gevecht via TKO en was hij de nieuwe Kampioen in de Featherweight divisie. Aldo zou het vervolgens op gaan nemen op 16 December 2017 tegen Ricardo Lamas. Echter raakte Frankie Edgar geblesseerd voor zijn titelgevecht tegen Max Holloway, waardoor Aldo meteen kans kreeg op een revanche tegen Holloway. Het resultaat was echter identiek aan de eerste editie. Holloway won via TKO in de derde ronde. Aldo werd vervolgens gematcht tegen Jeremy Stephens tijdens UFC Calgary in Juli 2018. In een zeer intense eerste ronde wist Aldo een knockdown te forceren via een stoot naar het lichaam. Aldo finishte vervolgens het gevecht via TKO. En dat Aldo nog verre van klaar was in de top van de divisie onderstreepte hij nog maar een in Februari 2019. Tijdens UFC Fortaleza versloeg Aldo de jonge Renato Moicano via TKO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Alexander Volkanovski (MMA 19-1/UFC 6-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Volkanovski stond ingepland tegen Jon Tuck tijdens UFC Fight Night 97 in de Filipijnen. Echter werd de complete card een week voor het evenement gecanceld. Volkanovski werd vervolgens in Melbourne, Australië gekoppeld aan de Japanner Yusuke Kasuya. In zijn thuisland wist Volkanovski via TKO in de tweede ronde zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Vervolgens in Auckland gaf Volkanovski een goed vervolg aan zijn eerste overwinning binnen de UFC. Zo versloeg hij de Japanse veteraan Mizuto Hirota via Unanimous Decision. Volkanovski is de voormalig Roshambo MMA, PXC, AFC & Wollongong Wars Kampioen. Voordat Volkanovski de UFC binnen kwam had hij een overwinning staan tegen UFC vechter Anton Zafir. Volkanovski zou het in zijn derde partij opnemen tegen Jeremy Kennedy. Echter raakte de Canadees geblesseerd. Hierdoor werd Shane Young de tegenstander. Via een Unanimous Decision wist hij de overwinning binnen te halen en werd het gevecht tegen Kennedy alsnog ingepland tijdens UFC 221 in Perth in Februari 2018. Volkanovski domineerde het gevecht en finishte Kennedy via TKO laat in de tweede ronde. Volkanovski zette zijn winstreak voort in Juli 2018 tijdens UFC Boise. Volkanovski versloeg de immer taaie Darren Elkins via Unanimous Decision. De Australiër werd vervolgens ingepland tijdens UFC 232 in December 2018 tegen Chad Mendes. Na een moeilijk begin wist Volkanovski in de tweede ronde Mendes via TKO te finishen en de grootste overwinning tot nog toe in zijn carrière te pakken.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »