breaking news

Jose Aldo keert terug in de Octagon tijdens UFC 217

September 1st, 2017 | by Stefan Van Erp

Jose Aldo heeft in een interview met het Braziliaanse ES News aangegeven dat hij op 4 november tijdens UFC 217 in Madison Square Garden zijn rentree in de Octagon maakt. De voormalig Featherweight kampioen heeft sinds hij zijn titel verloor aan Max Holloway tijdens UFC 212 niet meer gevochten.

Jose Aldo werd jarenlang gezien als de beste Featherweight aller tijden. Aldo won in 2009 de WEC Featherweight titel. Nadat hij zijn titel tweemaal succesvol verdedigde werd WEC overgenomen door de UFC in 2011 waar hij automatisch de kampioen werd. Deze titel wist hij in de UFC maar liefst zevenmaal te verdedigen. Aldo bleef bijna 10 jaar lang ongeslagen tot hij zijn titel verloor tegen Conor McGregor in december 2015.

Aldo hoopte altijd dat hij zijn rematch zou krijgen maar McGregor besloot over te stappen naar de Lightweight divisie. Aldo vocht in de tussentijd voor de interim titel tegen Frankie Edgar en wist deze te winnen via een Unanimous Decision. Doordat McGregor te lang inactief in de divisie bleef werd de interim titel van Aldo overgezet naar de “echte” titel. Ondertussen was er al wel een nieuwe interim titelhouder bijgekomen in de Featherweight divisie. Max Holloway won deze titel door Anthony Pettis te verslaan via een TKO. Daarop vochten Aldo en Holloway voor de titel met Holloway als winnaar via TKO in de derde ronde.

Het leek er even naar uit te zien dat Aldo zijn handschoenen aan de wilgen zou hangen gezien het lang stil bleef rond zijn persoon. Nu hij heeft aangegeven dat hij weer gaat vechten beginnen de speculaties over zijn tegenstander te lopen. Volgens bronnen zou Ricardo Lamas het gevecht met Aldo aangeboden hebben gekregen en er wel oren naar hebben. Dit is echter nog niet bevestigd door Lamas zelf. Zodra dit bekend wordt gemaakt lees je het als eerst op MMA DNA!

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »