breaking news

Jose Aldo en Max Holloway verzorgen Main Event UFC 212

February 12th, 2017 | by Stefan Van Erp

Jose Aldo gaat zijn Featherweight titel tegen Max Holloway proberen te verdedigen. Beide heren zullen het Main event gaan verzorgen op UFC 212. Dit evenement wordt gehouden op 3 juni in de Jeunesse Arena in Rio de Janeiro, Brazilië.

Jose Aldo (MMA 26-2/UFC 8-1) wordt gezien als één van de beste Featherweight vechters aller tijden. Aldo vocht zijn eerste professionele MMA wedstrijd in 2004. Na voor diverse organisaties gevochten te hebben sloot hij zich in 2008 aan bij WEC. Na 5 overwinningen op rij mocht hij vechten voor de WEC wereldtitel. In een gevecht tegen Mike Brown won Aldo via een KO in de tweede ronde. Daarna verdedigde Aldo maar liefst 9 keer succesvol zijn titel voor WEC en later UFC (dat WEC in 2010 overnam). In december 2015 verloor Aldo via een KO tegen Conor McGregor na 9 jaar een wedstrijd. Daarna duurde het 9 maanden voordat Aldo weer vocht. Een Unanimous Decision winst tegen Frankie Edgar leverde Aldo de interim titel op. Deze werd later omgezet in de echte titel omdat Conor McGregor zijn titel verloor door inactiviteit in de divisie.

Max Holloway (MMA 17-3/UFC 14-3) is aan een ongekende zegereeks bezig binnen de UFC. De Hawaiïaan heeft al ruim 3 jaar niet meer verloren, en ondertussen een winstreak opgebouwd van tien gevechten. Cub Swanson, Charles Oliveira, Jeremy Stephens, Ricardo Lamas en Anthony Petis werden allemaal verslagen door Holloway. Die laatste overwinning was via een TKO in de derde ronde tijdens het Main Event van UFC 206. Dit leverde Holloway de interim titel op die hij tegen Aldo mag gaan proberen te “upgraden”.

Comments are closed.

Translate »