breaking news

Jose Aldo en Jeremy Stephens treffen elkaar tijdens UFC on FOX 30 in Calgary

April 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Jose Aldo en Jeremy Stephens treffen elkaar tijdens UFC on FOX 30 in Calgary
UFC
0

De Braziliaanse MMA legende Jose Aldo zal op 28 Juli 2018 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC on FOX 30 in Calgary, Alberta, Canada zal Jeremy Stephens tegenover hem in de Octagon staan. Het gevecht in de Featherweight divisie zal plaatsvinden in de Scotiabank Saddledome. Dit bevestigde de UFC via The Calgary Sun na een rapport van Combate. De partij tussen beide mannen zal dienen als het Co-Main Event van de avond. 

Jose Aldo (MMA 26-4/UFC 8-3) wordt gezien als één van de beste (zo niet dé beste) Featherweight vechters aller tijden. Aldo vocht zijn eerste professionele MMA wedstrijd in 2004. Na voor diverse organisaties gevochten te hebben sloot hij zich in 2008 aan bij WEC. Na 5 overwinningen op rij mocht hij vechten voor de WEC wereldtitel. In een gevecht tegen Mike Brown won Aldo via een KO in de tweede ronde. Daarna verdedigde Aldo maar liefst 9 keer succesvol zijn titel voor WEC en later UFC (dat WEC in 2010 overnam). In december 2015 verloor Aldo via een KO tegen Conor McGregor na 9 jaar een wedstrijd. Daarna duurde het 9 maanden voordat Aldo weer vocht. Een Unanimous Decision winst tegen Frankie Edgar leverde Aldo de interim titel op. Deze werd later omgezet in de echte titel omdat Conor McGregor zijn titel verloor door inactiviteit in de divisie. Aldo nam het vervolgens in Juni 2017 voor eigen publiek op tegen Max Holloway. Aldo begon sterk, maar gedurende het gevecht nam Max Holloway de touwtjes in handen. Uiteindelijk won Holloway het gevecht via TKO en was hij de nieuwe Kampioen in de Featherweight divisie. Aldo zou het vervolgens op gaan nemen op 16 December 2017 tegen Ricardo Lamas. Echter raakte Frankie Edgar geblesseerd voor zijn titelgevecht tegen Max Holloway, waardoor Aldo meteen kans waardoor Aldo meteen kans kreeg op een revanche tegen Holloway. Het resultaat was echter identiek aan de eerste editie. Holloway won via TKO in de derde ronde.

Jeremy Stephens (MMA 28-14/UFC 15-13) vecht al sinds 2007 voor de UFC. Stephens is een vechter die winstpartijen continu afwisselt met verliespartijen. Echter is Stephens een echte fan’s favourite aangezien zijn partijen meestal spectaculair zijn. Zo heeft Stephens KO overwinningen op zijn naam staan tegen Rafael Dos Anjos, Dennis Bermudez en Ronny Jason. Echter zoals eerder gezegd wisselt Stephens goede partijen af met matige partijen. Zo was Stephens met zijn overwinning op Renan Barao begin 2016 behoorlijk in aanzien gestegen. De carrière van Stephens leek in 2014 bergafwaarts te gaan na verliespartijen tegen zowel Cub Swanson als Charles Oliveira. Stephens kwam echter ”letterlijk” keihard terug met een Flying Knee KO tegen Dennis Bermudez (zoals eerder vermeldt). Vervolgens werd verloren van topcontender Max Holloway, maar afgelopen Mei 2016 wist Stephens een zwaarbevochten decision af te dwingen tegen Renan Barao. Dit leverde Stephens een gevecht op in New York tegen topcontender en voormalig UFC Lightweight Kampioen Frankie Edgar. In een zeer vermakelijk gevecht gaf de ”wrestling game” van Frankie Edgar uiteindelijk de doorslag. Edgar won via Unanimous Decision. Stephens werd vervolgens in April dit jaar gekoppeld aan de ongeslagen Braziliaan Renato Moicano. Stephens was zwaar favoriet bij het ingaan van het gevecht, maar had de eerste twee rondes geen antwoord op de goede lowkicks en takedowns van Moicano. In de derde ronde leek het gevecht zich te keren in het voordeel van Stephens, echter bleek het uiteindelijk te laat. Slechts een jurylid zag het gevecht voor de Amerikaan, terwijl twee juryleden het gevecht voor Moicano zagen waardoor Moicano won via Split Decision. Stephens verloor hiermee zijn Top 5 ranking. Echter wist hij door een overwinning op Gilbert Melendez via Unanimous Decision wel zijn Top 10 ranking vast te houden. Het vizier van Stephens staat hierdoor weer naar boven gericht. Zeker na zijn gevecht tegen Doo Ho Choi in Januari 2018 tijdens UFC St.Louis. Stephens won zeer overtuigend via een TKO in de tweede ronde. Een maand later tijdens UFC Orlando deed hij dit nog eens dunnetjes over. Stephens versloeg Josh Emmett via KO in de tweede ronde.

Comments are closed.

Translate »