breaking news

Jorge Masvidal duelleert met Jake Ellenberger tijdens de TUF 24 Finale

September 29th, 2016 | by Marcel Dorff

Nadat Kelvin Gastelum werd verplaatst naar UFC 205 in New York zat Jorge Masvidal zonder tegenstander. De UFC bracht eerder vandaag naar buiten dat Jake Ellenberger was aangewezen als de nieuwe opponent van Masvidal. Gastelum vs. Masvidal stond gepland voor November in Mexico City, echter heeft de UFC besloten om Masvidal ook van die card te halen en het gevecht tegen Ellenberger in te plannen voor de TUF 24 Finale. Deze vindt plaats op 3 December in Las Vegas, Nevada.

Jorge Masvidal (MMA 30-11/UFC 7-4) is een echte MMA nomade. Masvidal vocht voor Bellator, Sengoku, Strikeforce en BoDog Fights alvorens hij in 2013 de UFC binnen kwam. Van zijn laatste acht gevechten in de UFC won hij er vijf. Drie keer verloor Masvidal zeer controversiële Split Decisions. Mede hierdoor is de Cubaan niet gerankt. Als Masvidal een beetje meer de wind had mee gehad dan had hij nu ook een winstreak van acht kunnen hebben, en dan was hij waarschijnlijk hoog gerankt geweest. Masvidal wist onder meer Tim Means, Michael Chiesa, Ross Pearson & Cezar Ferreira te verslaan. Split Decisions gingen verloren tegen Al Iaquinta, Benson Henderson en Lorenz Larkin.

Jake Ellenberger (MMA 31-11/UFC 10-7) kwam in 2009 de UFC binnen. Hij had meteen een zwaar debuut. Carlos Condit was zijn tegenstander. Ellenberger verloor via Split Decision maar liet zien in dat gevecht zeker potentie te hebben. Dit bleek aangezien Ellenberger zijn daarop volgende zes gevechten wist te winnen, waaronder een TKO win in de eerste ronde tegen Jake Shields. Ellenberger werd gezien als een toekomstig kampioen, helaas is het nooit zover gekomen. Ellenberger verloor van Martin Kampmann, dit leek een kleine misstap aangezien zijn daarop volgende twee partijen weer werden gewonnen. Hierna verloor Ellenberger liefst vijf van zijn zes partijen. Wel moet gezegd worden dat de tegenstanders zeer respectabel waren. Zo werd verloren van Robbie Lawler, Tyron Woodley, Stephen Thompson, Kelvin Gastelum en Tarec Saffiedine. Alleen van Josh Koscheck werd gewonnen. De UFC beëindigde het contract van Ellenberger. Ellenberger liet het er niet bij zitten en vloog naar Las Vegas, Nevada voor een gesprek met Dana White. Ellenberger overtuigde White om hem nog één laatste kans te geven. White stemde in, en in Juli van dit jaar was Matt Brown de tegenstander tijdens UFC 201. Ellenberger leek herboren en finishte Brown binnen twee minuten via TKO wat hem de Performance of the Night bonus opleverde + een langer verblijf in de UFC.

14441017_1176174319092054_5836240591204106524_n

Leave a Reply

Translate »