breaking news

Jordan Mein maakt comeback voor eigen publiek tegen UFC debutant Emil Meek

October 18th, 2016 | by Marcel Dorff

Vanochtend wist Ariël Helwani te melden dat Jordan Mein vs. Emil Weber Meek in onderhandeling waren voor een gevecht op de UFC 206 card in Toronto, Ontario, Canada. Meek heeft dit gerucht inmiddels bevestigd via zijn Instagram account. Het Welterweightgevecht zal plaats vinden op 10 December 2016 in het Air Canada Centre.

Jordan Mein (MMA 29-10/UFC 3-2) zette begin 2015 na een TKO verlies in de tweede ronde tegen Thiago Alves een punt achter zijn Pro-MMA carrière. Voor velen kwam dit als een verrassing aangezien Mein nog steeds jong is, en veel mensen hem een grote toekomst voorspelden in het MMA. Bij Mein begon het een jaar na zijn ”retirement” ook weer te kriebelen. Mein maakte bekend dat hij zou terugkeren. En nu heeft hij dus zijn eerste gevecht sinds anderhalf jaar in het vooruitzicht. Mein heeft onder andere overwinningen tegen mannen als Mike Pyle, Evangelista Santos, Dan Miller, Marius Zaromskis en Joshua Burkman. Mein kwam in 2013 de UFC binnen, en won drie van in totaal vijf wedstrijden.

Emil Weber Meek (MMA 8-2-1-1/UFC 0-0) maakt zijn UFC debuut. De Noor stond in eerste instantie gepland om het begin September in Hamburg op te nemen tegen Jessin Ayari. Meek liet echter weten aan USADA dat hij een substantie in zijn bloed had zitten die op de lijst van verboden middelen stond. Dit was nog voordat hij een contract tekende bij de UFC. USADA gaf geen goedkeuring aan Meek om te vechten, waardoor het gevecht voor Meek niet doorging. Meek werd niet gestraft omdat hij de richtlijnen in principe niet had geschonden, aangezien hij destijds nog niet onder contract stond bij de UFC. Meek wordt in Scandinavië gezien als groot talent, en dat bestempelde hij in zijn laatste gevecht door voormalig UFC vechter Rousimar Palhares binnen een minuut KO te slaan. Dit leverde Meek zowel de Venator FC titel op, evenals een contract bij de UFC.

14625367_1347013851984424_877912223_n

Leave a Reply

Translate »