breaking news

Jonathan Martinez vs. Frankie Saenz toegevoegd aan UFC evenement op 1 augustus

July 8th, 2020 | by Marcel Dorff
Jonathan Martinez vs. Frankie Saenz toegevoegd aan UFC evenement op 1 augustus
UFC
0

Jonathan Martinez zal op 1 augustus voor de tweede maal dit jaar zijn opwachting in de Octagon maken. Martinez neemt het op tegen Frankie Saenz in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader te bepalen locatie. Echter lijkt dit voor 99% zeker het UFC APEX in Las Vegas te worden. Eerder meldde MMA Junkie al een akkoord. Inmiddels is de partij bevestigd.

Jonathan Martinez (MMA 12-3/UFC 2-2) is een vechter die uitkomt voor Different Breed MMA in Texas. Martinez begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de C3 Fights organisatie. Zijn debuut won hij in de derde ronde tegen Archie Lowe via KO. Hierop volgden in een tijdsbestek van iets meer dan een jaar nog zeven overwinningen. Onder meer Carlos Vergara en Ryan Hollis werden verslagen. Martinez vocht vervolgens bij de Legacy FC organisatie tegen huidig UFC vechter Matt Schnell. Martinez verloor in de tweede ronde via diskwalificatie na een illegale knietechniek. Hiermee brak hij zijn winstreak van acht en was hij niet langer ongeslagen. In 2016 maakte Martinez vervolgens zijn debuut voor de Combate Americas organisatie. Via Armbar Submission in de eerste ronde werd op een overtuigende manier afgerekend met Jesse Cruz. In September 2017 werd vervolgens Randy Hinds verslagen. Eveneens via Armbar Submission in de eerste ronde. Martinez maakte vervolgens tijdens UFC Moncton in Oktober 2018 op short notice zijn UFC debuut tegen Andre Soukhamthath. Martinez bood goed tegenstand maar kwam uiteindelijk te kort via Unanimous Decision. Martinez keerde vervolgens terug in de Bantamweight divisie. Tijdens UFC 234 in Februari 2019 vocht hij in Melbourne tegen de Chinees Wuliji Buren. Martinez was sterker en won via Unanimous Decision. En daar zou hij in Juli 2019 een nieuwe overwinning aan toevoegen. Tijdens UFC Sacramento won Martinez via een spectaculaire KO in de derde ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Martinez werd vervolgens in Februari 2020 gekoppeld aan Andre Ewell. Martinez verloor de partij via een controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Frankie Saenz (MMA 13-6/UFC 5-4) kwam in 2014 de UFC binnen als de King of the Cage Flyweight Kampioen. De zeer sterke worstelaar nam het op in zijn debuut tegen Nolan Ticman. Saenz domineerde alle drie de rondes en won via Unanimous Decision. Begin 2015 stond er een partij tegen Iuri Alcantara op het programma. Saenz was de grootste underdog op de card, maar verbaasde vriend en vijand door Alcantara vrij eenvoudig onder controle te houden en opnieuw te winnen via Unanimous Decision. Vervolgens volgde een moeizame partij tegen inmiddels Bellator MMA vechter Sirwan Kakai. Ditmaal wist Saenz te winnen via Split Decision. Eind 2015 ging het voor het eerst mis met Saenz in de UFC tegen Urijah Faber. Saenz was duidelijk een maatje te klein voor Faber en verloor via Unanimous Decision. In zijn daarop volgende gevecht in de zomer van 2016 tegen Eddie Wineland ging het opnieuw mis voor Saenz. Ditmaal werd de man uit Phoenix gefinisht in de derde ronde via TKO. Saenz viel buiten de rankings en moest begin dit jaar dus zien te winnen van Augusto Mendes om in ieder geval weer in aanmerking te komen voor een Top 15 notering. Saenz mislukte in die opzet en verloor via Split Decision. Hierdoor heeft Saenz nu drie gevechten achter elkaar verloren en had hij tegen Merab Dvalishvili in December 2017 een overwinning nodig. Deze kwam via een zeer controversiële Split Decision. Echter wist hij in Mei 2018 wél te overtuigen. Via Unanimous Decision werd in Chili gewonnen van de Mexicaan Henry Briones. Saenz zou vervolgens terugkeren in November 2018 tijdens UFC Beijing tegen Song Yadong. Echter raakte hij geblesseerd en moest hij verstek laten gaan. Vervolgens pakte Saenz een short notice gevecht in Maart 2019 tijdens UFC 235 tegen Marlon Vera. Echter werd Vera ziek tijdens de week van het gevecht. De UFC besloot het gevecht te cancelen en opnieuw in te plannen voor UFC Nashville drie weken later. Saenz verloor de partij in de eerste ronde via TKO.

Embed from Getty Images

MMA DNA bestaat 4 jaar! Daarom geven wij twee complete kickboks of MMA pakketten t.w.v. €175 weg! KLIK HIER om naar de actie te gaan.

Comments are closed.

Translate »