breaking news

Jonathan Martinez vervangt Kris Moutinho tegen Aaron Phillips tijdens UFC evenement op 23 oktober

September 18th, 2021 | by Marcel Dorff
Jonathan Martinez vervangt Kris Moutinho tegen Aaron Phillips tijdens UFC evenement op 23 oktober
UFC
0

Jonathan Martinez keert sneller dan verwacht terug in de UFC Bantamweight divisie. Martinez moest eerder deze maand in verband met een verkeerde weightcut zijn partij tegen Marcelo Rojo last-minute nog laten schieten. Nu zal hij het gaan opnemen tegen Aaron Phillips. Martinez vervangt Kris Moutinho die om onbekende redenen niet zal vechten. Martinez en Phillips treffen elkaar op 23 oktober in het UFC APEX te Las Vegas. MMA Junkie maakte melding van de partij.

Jonathan Martinez (MMA 14-4/UFC 4-3) is een vechter die uitkomt voor Different Breed MMA in Texas. Martinez begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de C3 Fights organisatie. Zijn debuut won hij in de derde ronde tegen Archie Lowe via KO. Hierop volgden in een tijdsbestek van iets meer dan een jaar nog zeven overwinningen. Onder meer Carlos Vergara en Ryan Hollis werden verslagen. Martinez vocht vervolgens bij de Legacy FC organisatie tegen huidig UFC vechter Matt Schnell. Martinez verloor in de tweede ronde via diskwalificatie na een illegale knietechniek. Hiermee brak hij zijn winstreak van acht en was hij niet langer ongeslagen. In 2016 maakte Martinez vervolgens zijn debuut voor de Combate Americas organisatie. Via Armbar Submission in de eerste ronde werd op een overtuigende manier afgerekend met Jesse Cruz. In September 2017 werd vervolgens Randy Hinds verslagen. Eveneens via Armbar Submission in de eerste ronde. Martinez maakte vervolgens tijdens UFC Moncton in Oktober 2018 op short notice zijn UFC debuut tegen Andre Soukhamthath. Martinez bood goed tegenstand maar kwam uiteindelijk te kort via Unanimous Decision. Martinez keerde vervolgens terug in de Bantamweight divisie. Tijdens UFC 234 in Februari 2019 vocht hij in Melbourne tegen de Chinees Wuliji Buren. Martinez was sterker en won via Unanimous Decision. En daar zou hij in Juli 2019 een nieuwe overwinning aan toevoegen. Tijdens UFC Sacramento won Martinez via een spectaculaire KO in de derde ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Martinez werd vervolgens in Februari 2020 gekoppeld aan Andre Ewell. Martinez verloor de partij via een controversiële Split Decision. Echter wist hij in Augustus 2020 via een spectaculaire TKO in de derde ronde te winnen van Frankie Saenz. Twee maanden later wist Martinez te imponeren door de Braziliaan Thomas Almeida via Unanimous Decision te verslaan. Helaas voor Martinez kon hij die goede lijn in Maart 2021 niet voortzetten. Via KO in de tweede ronde was Davey Grant te sterk. Martinez zou vervolgens in September 2021 vechten tegen Nathaniel Wood. Echter raakte Wood geblesseerd en zou werd vervangen door Marcelo Rojo. Helaas moest Martinez vervolgens een dag voor het gevecht afzeggen na een slechte weight-cut.

Embed from Getty Images

Aaron Phillips (MMA 12-4/UFC 0-3) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2011. Phillips wist in het regionale circuit hoge ogen te gooien met overwinningen op John de Jesus en Ryan Hollis. Phillips won zijn eerste zeven gevechten en dwong daarmee in 2014 een contract bij de UFC af. Echter liep de UFC carrière van Phillips niet zoals gehoopt. Phillips verloor zowel van Sam Sicilia als van Matt Hobar via Unanimous Decision en kreeg geen contractverlenging. Hierdoor zette Phillips zijn carrière voort bij de WFC organisatie. Phillips mocht gelijk voor de titel vechten, maar verloor van Chris Gutierrez nadat hij moest opgeven met een blessure. Phillips wist vervolgens de weg omhoog weer te vinden en vier overwinningen op rij bij de WFC organisatie te pakken. Waaronder een overwinning tegen Devante Sewell. Phillips vocht vervolgens voor Valor FL tegen Ariston Franca. Phillips won via TKO in de tweede ronde en maakte in Juli 2020 zijn comeback in de UFC. Phillips verloor in de tweede ronde van de ongeslagen Jack Shore via Rear Naked Choke Submission. Drie maanden later zou Phillips terugkeren in de UFC. Echter raakte hij geblesseerd waarna de geplande partij tegen Adrian Yanez kwam te vervallen. Phillips werd vervolgens in Juli 2021 gekoppeld aan Cameron Else. Echter raakte Else geblesseerd en werd de partij gecanceld. Hierdoor zou Phillips pas in Oktober 2021 terugkeren in de Octagon tegen Kris Moutinho. Helaas zou Moutinho verstek moeten laten gaan en werd vervangen door Jonathan Martinez.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »