breaking news

Jonathan Brookins vervangt Johnny Bedford tegen Tom Niinimäki

September 26th, 2016 | by Marcel Dorff
Jonathan Brookins vervangt Johnny Bedford tegen Tom Niinimäki
Euro FC
0

Zoals bekend zal EuroFC aankomende zaterdag haar eerste evenement houden in Espoo, Finland. Op het Main Event zouden UFC veteranen Tom Niinimäki en Johnny Bedford het tegen elkaar opnemen. Bedford is echter geblesseerd, hierdoor kan hij niet vechten voor de organisatie.

EuroFC heeft met nog 5 dagen te gaan tot het evenement een zeer verrassende naam uit de hoed getoverd. Namelijk TUF 12 winnaar Jonathan Brookins zal zijn opwachting maken, en vechten op het Main Event tegen Tom Niinimäki. Het gevecht vind plaats op een nader te bepalen Catchweight.

Jonathan Brookins (MMA 15-8) kwam voor het eerst in beeld bij de hardcore MMA fans in 2008. Hij maakte destijds zijn WEC debuut tegen de op dat moment nog vrij onbekende José Aldo. Brookins verloor via TKO in de derde ronde. Twee jaar later zagen we hem als lid van Team GSP tijdens TUF 12. Brookins reikte tot de finale, en won voor velen verrassend tegen de gedoodverfde favoriet Michael Johnson. In het vervolg van Brookins’ UFC carrière won hij alleen nog maar van Vagner Rocha, en gingen partijen tegen Erik Koch, Dustin Poirier en Charles Oliveira verloren. Brookins zijn contract werd niet verlengt. Brookins vocht na zijn UFC periode nog viermaal, waarvan drie keer in 2014. Afgelopen Juli maakte hij naar een afwezigheid van iets meer dan anderhalf jaar zijn comeback. Hij verloor dat gevecht via Unanimous Decision.

Tom Niinimäki (MMA 21-8-1) maakte vooral furore in het Europese circuit. Zo was hij de TurkuFight Kampioen en Cage Kampioen, beiden Finse organisaties. Niinimäki had een winstreak van elf gevechten toen hij de UFC binnen kwam. Daarvoor had hij in Finland de Amerikanen Chase Beebe en Walel Watson verslagen. Zijn UFC debuut in 2013 ging naar wens. De zeer sterke BJJ Black Belt Rani Yahya werd via Split Decision verslagen. Vervolgens ging het echter bergafwaarts bij de Fin. Drie verliespartijen allemaal via submission tegen Niklas Bäckström, Chas Skelly en Renato Moicano waren voor de UFC reden om in 2014 een einde te breien aan hun contractovereenkomst met Niinimäki. Na bijna 2 jaar afwezigheid maakt Niinimäki aankomende zaterdag zijn comeback.

Een paar dagen geleden werd de Belg Steven Cnudde wegens persoonlijke redenen van de card gehaald. Hij wordt vervangen door de ongeslagen Duitser Alexander Poppeck. Poppeck neemt het op tegen de eveneens ongeslagen Engelsman Rob Wilkinson.

Check hieronder de volledige card voor EuroFC 01 in Espoo, Finland.

1 oktober 2016 | Espoo Metro Areena | Espoo, Finland.

EuroFC 01: The New Era

MAIN CARD
Tom Niinimäki vs. Jonathan Brookins Toni Tauru vs. Marc Gomez
Yosef Ali Mohammad vs. Fernando Rodrigues Jr. Andreas Stahl vs. Georgi Valentinov
Juhoo Valamaa vs. Karl Amoussou Izabela Badurek vs. Roxane Teixeira
Alan Ömer vs. Hiroyuki Takaya Stuart Austin vs. Nills van Noord
Alexander Poppeck vs. Robert Wilkinson Aleksi Mäntykivi vs. Soren Bak

 

Leave a Reply

Translate »