breaking news

Jon Jones pleit schuldig voor rijden onder invloed

April 1st, 2020 | by Jamal Boussenaf
Jon Jones pleit schuldig voor rijden onder invloed
UFC
0

Jon Jones heeft vandaag schuldig gepleit bij de rechtbank van Albuquerque, New Mexico voor het rijden onder invloed. Dit ter gevolge van zijn arrestatie op 26 maart, zo meldt ESPN.

Dit betekent niet dat Jon Jones de gevangenis ingaat. De huidige UFC light heavyweight kampioen heeft namelijk een overeenkomst gesloten met de officieren van justitie waarin hij akkoord gaat met een voorwaardelijke veroordeling van één jaar. Verder moet hij volgens de overeenkomst 96 uur in een ‘Community Custody Program’ zitten, wat vergelijkbaar is met huisarrest. Ook moet Jones een taakstraf van 48 uur voltooien, een boete van 500 dollar betalen en deelnemen aan een poliklinisch behandelingsprogramma van 90 dagen. Tot slot is hij verplicht een enkelband te dragen en wordt er een vergrendelde ontsteking geplaatst op elk voertuig dat hij bedient, wat betekent dat hij het niet kan starten zonder eerst een blaastest te doen. De overeenkomst moet nog wel goedgekeurd worden door een rechter.

Ten tijde van Jones’ arrestatie werd hij ook aangeklaagd voor het nalatig gebruik van een dodelijk vuurwapen, het geen bewijs hebben van een verzekering en van het in bezit zijn van een open fles alcohol. Al deze aanklachten zijn ingetrokken.

Het is niet de eerste keer dat Jones schuldig pleit voor het rijden onder invloed, dit deed hij namelijk ook al in New York in 2012. De rechtbank van Albuquerque ziet dit dan ook als een tweede overtreding. Er hing Jones een maximale gevangenisstraf van 364 dagen boven het hoofd. Dit kan nog steeds een rol spelen als Jones zich niet houdt aan de huidige straf.

In 2015 werd Jones gestripped van zijn light heavyweight titel na een hit-and-run incident. De UFC heeft nog geen commentaar gegeven op deze zaak.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »