breaking news

Jon Fitch heeft wellicht zijn laatste partij gevochten

January 2nd, 2017 | by Stefan Van Erp

Het langverwachte gevecht om Welterweight titel bij World Series of Fighting (WSOF) ging afgelopen weekend eindelijk door. Tijdens WSOF NYC verdedigde Jon Fitch  zijn titel succesvol tegen Jake Shields.

Er werd veel verwacht van het gevecht tussen beide veteranen in de sport. De 38-jarige Fitch verdedigde voor het eerst zijn in april 2016 gewonnen titel. Voor de 37-jarige Shields was het zijn tweede gevecht om de Welterweight WSOF titel. Het gevecht viel echter tegen. Waar velen vuurwerk verwachtten speelde het gevecht zich voornamelijk op de grond af waar Fitch bovenop controleerde en diverse Submissions probeerde te plaatsen. Shields, zwarte band BJJ, wist deze allemaal te parreren. Het gevecht eindigde uiteindelijk in een unanimous decision voor Fitch die zijn titel dus behield.

Na het gevecht ging het echter al snel over de toekomst van Fitch. Fitch wordt de laatste tijd geteisterd door diverse blessures. Zo heeft hij een blessure aan zijn nek en gaf hij aan dat ze iets in zijn hersenen op een MRI scan hebben gezien waarvan niet helemaal duidelijk is wat het precies is. Fitch gaf aan dat het heel goed mogelijk is dat dit zijn laatste gevecht was. Hij gaat het met zijn neuroloog bespreken of er nog een mogelijkheid is om te vechten maar verwacht zelf dat het goed mogelijk is dat dit zijn laatste gevecht was.

Leave a Reply

Translate »