breaking news

Johny Hendricks verkast naar Middleweight en ontmoet Hector Lombard tijdens UFC Halifax

January 19th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft het zelf nog niet bevestigd, maar MMAJunkie wist te melden dat Johny Hendricks en Hector Lombard het tegen elkaar zullen opnemen tijdens UFC Fight Night 105 in Halifax, Nova Scotia, Canada op 19 Februari 2017 in het ScotiaBank Centre. Dit Middleweightgevecht zal deel uitmaken van de Main Card.

Johny Hendricks (MMA 17-6/UFC 12-6) kwam in 2009 met een 5-0 record de UFC binnen. Hendricks wist zichzelf in vier jaar tijd op te werken tot een absolute contender in de UFC Welterweight divisie. Zo wist Hendricks in elf gevechten liefst tienmaal aan het langste eind te trekken. Hendricks boekte KO overwinningen op Amir Sadollah, TJ Waldburger, Martin Kampmann en Jon Fitch. Hendricks verloor van Rick Story. Uiteindelijk leverde een overwinning tegen Carlos Condit een titelgevecht op tegen de Canadese MMA Legende Georges St.Pierre. Veel mensen hadden Johny Hendricks als winnaar, maar uiteindelijk kreeg St.Pierre de overwinning toegekend via Split Decision. St.Pierre kondigde zijn vertrek aan, waardoor Hendricks vier maanden later mocht vechten voor de vacante UFC Welterweight Titel tegen Robbie Lawler. In een close gevecht was Hendricks uiteindelijk na drie rondes te sterk via Unanimous Decision. De UFC plande een rematch in tegen Robbie Lawler. Ditmaal was het Lawler die via een Split Decision te sterk was. Hendricks revancheerde zich vervolgens begin 2015 via een Unanimous Decision overwinning tegen Matt Brown. Echter begonnen vanaf dat moment de gewichtsproblemen voor Hendricks. Driemaal was Hendricks te zwaar. Hierdoor werd een gevecht tegen Tyron Woodley op het laatste moment geannuleerd. In 2016 beleefde Hendricks met drie verliespartijen op rij een absoluut dieptepunt in zijn carrière. De Amerikaan zit in een vrije val, en zal hopen dat hij een gewichtsklasse hoger wel weer dat momentum vind wat hem ooit zo sterk maakte.

Hector Lombard (MMA 34-6-1-2/UFC 3-4-0-1) kwam in 2012 als grote meneer de UFC binnen. De Cubaan was al bijna 6 jaar ongeslagen, en was in drie organisaties tegelijk kampioen. De meest in het oog springende organisatie was uiteraard de Bellator MMA waar hij nooit verloor. Lombard debuteerde in de UFC tegen Tim Boetsch. Lombard was zwaar favoriet bij de bookmakers, maar kon die rol niet waarmaken. Lombard verloor via Split Decision en had dus een zeer tegenvallend UFC debuut. Vervolgens versloeg Lombard submission specialist Rousimar Palhares via KO, maar verloor hij weer een Split Decision ditmaal van Yushin Okami. Lombard ging een gewichtsklasse omlaag naar Welterweight. Hier versloeg hij Nate Marquardt en Jake Shields. Ook versloeg hij Josh Burkman, maar dit gevecht werd omgezet in een No-Contest nadat Lombard positief had getest voor het gebruik van Anabolen Steroïden. Lombard werd een jaar geschorst. Lombard keerde terug tegen Neil Magny in het begin van 2016. Lombard leek Magny te finishen in de eerste ronde, maar Magny hield vol en finishte Lombard vervolgens zelf in de derde ronde. Lombard keerde na dit gevecht terug naar de Middleweight divisie om het op te nemen tegen Dan Henderson. Lombard kreeg een genadeloos harde elleboog tegen zijn slaap aan in de tweede ronde van Henderson en ging KO. Voor Lombard dus nu de taak om tegen Hendricks zijn 3 fight non-winstreak te doorbreken. Kortom dezelfde taak als Hendricks.

Comments are closed.

Translate »