breaking news

Johnny Walker treft Nikita Krylov tijdens UFC Brasilia

December 6th, 2019 | by Marcel Dorff
Johnny Walker treft Nikita Krylov tijdens UFC Brasilia
UFC
0

De Braziliaan Johnny Walker zal op 14 maart 2020 zijn terugkeer maken in de Octagon. Walker treft die avond Nikita Krylov in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in het Ginasio Nilson Nelson te Brasilia, Brazilië. Het gevecht maakt deel uit van de UFC Fight Night 169 Main Card. ESPN wist eerder al te melden dat er onderhandelingen waren. Inmiddels is de partij bevestigd.

Johnny Walker (MMA 17-4/UFC 3-1) is een Braziliaanse MMA vechter die inmiddels al jaren in Schotland traint. Walker begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Na een aantal partijen te hebben gewonnen in de regionale Braziliaanse MMA scene tegen onder andere Andrew Flores Smith en Fabio Vasconcelos tekende Walker in 2016 bij de prestigieuze Jungle Fight promotie. Echter werd dit geen succes. Walker stapte over naar de Brave CF organisatie waar hij wél imponeerde met een snelle KO overwinning. Na vervolgens nog drie gevechten te hebben gewonnen en de UCMMA titel gepakt te hebben deed Walker mee aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Walker nam het op tegen UFC veteraan Luis Henrique da Silva (Frankenstein). Walker won via Unanimous Decision en dwong een contract af bij de UFC. Zijn UFC debuut was er voor Walker een om niet snel te vergeten. De Braziliaan wist met een keiharde elleboog de Amerikaan Khalil Rountree Jr. via KO in de eerste ronde te verslaan. Walker verdiende met deze prestatie de Performance of the Night bonus. Walker die inmiddels een behoorlijke hype gecreëerd had onderstreepte die hype nog maar eens in zijn daarop volgende gevecht. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 werd Justin Ledet via TKO binnen 15 seconden verslagen. Walker pakte vervolgens een short notice gevecht een maand later tijdens UFC 235 tegen Misha Cirkunov. Walker had ditmaal wederom maar heel weinig tijd nodig om zijn tegenstander te finishen. Via Flying Knee en stoten won Walker via TKO en pakte hij de Performance of the Night bonus. Walker werd vervolgens in November 2019 gekoppeld aan Corey Anderson tijdens UFC 244 in New York. Walker verloor het gevecht via TKO in de eerste ronde. Dit was voor Walker zijn eerste verlies binnen de UFC.

Embed from Getty Images

Nikita Krylov (MMA 25-7/UFC 7-5) kwam in 2013 als Heavyweight vechter de UFC binnen. Krylov verloor zijn debuut van Soa Palelei, en won zijn tweede gevecht van Walt Harris. Hierna ging Krylov naar de Light-Heavyweight divisie waar hij meteen te maken kreeg met Ovince St.Preux. Krylov maakte een grote fout door in de eerste ronde een Guillotine Choke (terwijl OSP in half guard zat) vast te houden. Hierdoor kon St.Preux vanuit half guard de VonFlue Choke aanzetten en zo de winst pakken. Vervolgens wist Krylov vijf gevechten achter elkaar te finishen en te winnen. Zo werd gewonnen van Marcos Rogerio de Lima, Francimar Barroso en Ed Herman. Uiteindelijk verloor Krylov weliswaar in December 2016 van Cirkunov, maar de Oekraïner is altijd ”must see tv”. Krylov liet vervolgens weten zijn contract niet te willen verlengen omdat hij dichter bij huis wilde vechten. Na vervolgens een partij in zijn thuishaven Donetsk gevochten te hebben tekende Krylov bij de Fight Nights Global organisatie. Tijdens zijn debuut maakte hij indruk door voormalig Bellator Kampioen Emanuel Newton via KO binnen een minuut te stoppen. Hierop gaf Fight Nights Global de Oekraïener een titelgevecht tegen Fabio Maldonado. Via een snoeiharde KO in de tweede ronde pakte Krylov de titel. Vervolgens ging het gerucht dat Krylov zou terugkeren naar de UFC. Dit gebeurde ook. Echter was het geen succesvolle terugkeer. Via D’Arce Choke Submission werd verloren in de tweede ronde van Jan Blachowicz tijdens UFC Moskou. Krylov kreeg vervolgens van de UFC in April 2019 de kans om een verliespartij uit het verleden goed te maken. Tijdens UFC 236 in Atlanta stond de Oekraïner tegenover Ovince St.Preux. Krylov voldeed en finishte St.Preux via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Helaas voor Krylov kon hij in September 2019 hier geen tweede overwinning aan toevoegen. In een competitief gevecht werd verloren van de Braziliaan Glover Teixeira via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »