breaking news

Johnny Walker treft Jimmy Crute tijdens UFC evenement op 27 maart

January 2nd, 2021 | by Redactie
Johnny Walker treft Jimmy Crute tijdens UFC evenement op 27 maart
UFC
0

Johnny Walker maakt op 27 maart aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De Braziliaan gaat het opnemen tegen de Australiër Jimmy Crute in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door ESPN MMA.

Johnny Walker (MMA 18-5/UFC 4-2) is een Braziliaanse MMA vechter die inmiddels al jaren in Schotland traint. Walker begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Na een aantal partijen te hebben gewonnen in de regionale Braziliaanse MMA scene tegen onder andere Andrew Flores Smith en Fabio Vasconcelos tekende Walker in 2016 bij de prestigieuze Jungle Fight promotie. Echter werd dit geen succes. Walker stapte over naar de Brave CF organisatie waar hij wél imponeerde met een snelle KO overwinning. Na vervolgens nog drie gevechten te hebben gewonnen en de UCMMA titel gepakt te hebben deed Walker mee aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Walker nam het op tegen UFC veteraan Luis Henrique da Silva (Frankenstein). Walker won via Unanimous Decision en dwong een contract af bij de UFC. Zijn UFC debuut was er voor Walker een om niet snel te vergeten. De Braziliaan wist met een keiharde elleboog de Amerikaan Khalil Rountree Jr. via KO in de eerste ronde te verslaan. Walker verdiende met deze prestatie de Performance of the Night bonus. Walker die inmiddels een behoorlijke hype gecreëerd had onderstreepte die hype nog maar eens in zijn daarop volgende gevecht. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 werd Justin Ledet via TKO binnen 15 seconden verslagen. Walker pakte vervolgens een short notice gevecht een maand later tijdens UFC 235 tegen Misha Cirkunov. Walker had ditmaal wederom maar heel weinig tijd nodig om zijn tegenstander te finishen. Via Flying Knee en stoten won Walker via TKO en pakte hij de Performance of the Night bonus. Walker werd vervolgens in November 2019 gekoppeld aan Corey Anderson tijdens UFC 244 in New York. Walker verloor het gevecht via TKO in de eerste ronde. Dit was voor Walker zijn eerste verlies binnen de UFC. Hier kwam helaas voor Walker in Maart 2020 een tweede verliespartij bij. Tijdens UFC Brasilia verloor Walker van Nikita Krylov via Unanimous Decision. Walker wist vervolgens in September 2020 eindelijk weer de weg naar boven te vinden. Via TKO in de eerste ronde werd gewonnen van Ryan Spann.

Embed from Getty Images

Jimmy Crute (MMA 12-1/UFC 4-1) is een Australische MMA vechter die sinds 2016 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Crute maakte zijn debuut bij de HEX Fight Series in Melbourne, Australië en was een van de topvechters van die organisatie. Na drie overwinningen kreeg Crute iets meer dan een jaar nadat hij Pro werd een titelgevecht aangeboden. Crute won de HEX Fight Series titel door Ben Kelleher via Arm Triangle Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Crute zou de titel verdedigen tegen Steven Warby en Doo Hwan Kim. Crute kreeg vervolgens als enige Australiër de kans om zijn kunsten te tonen tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Crute nam het op tegen Chris Birchler. Crute vocht sterk en won via KO in de eerste ronde. Dit leverde ”The Brute” een contract op bij de UFC. Zijn debuut maakte Crute in December 2018 tijdens UFC Adelaide. Via een Kimura Submission laat in de derde ronde wist Crute de Schot Paul Craig te verslaan en zo zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. Crute werd vervolgens tijdens UFC 234 gematcht tegen Ryan Spann. Echter raakte Spann geblesseerd waarna Sam Alvey de tegenstander werd. Crute wist Alvey vroeg in de eerste ronde knockdown te slaan en finishte uiteindelijk het gevecht via TKO. Crute werd vervolgens gekoppeld aan Misha Cirkunov tijdens UFC Vancouver in September 2019. Crute verloor voor het eerst in zijn Pro-MMA carrière. Cirkunov finishte het gevecht via een Inverted Peruvian Necktie Submission in de eerste ronde. Crute wist zich in zijn daarop volgende partij echter te revancheren. Tijdens UFC Auckland werd in de eerste ronde via een Kimura Submission afgerekend met de Pool Michal Oleksiejczuk. Crute vocht vervolgens in Oktober 2020 tegen Modestas Bukauskas. Crute won de partij via KO in de eerste ronde en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »