breaking news

Johnny Eduardo maakt na 2.5 jaar afwezigheid comeback tegen Anthony Birchak op 20 maart

February 18th, 2021 | by Marcel Dorff
Johnny Eduardo maakt na 2.5 jaar afwezigheid comeback tegen Anthony Birchak op 20 maart
UFC
0

De Braziliaan Johnny Eduardo maakt na bijna 2.5 jaar afwezigheid op 20 maart aanstaande zijn comeback in de Octagon. De 42-jarige vechter gaat het opnemen tegen Anthony Birchak in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in het UFC APEX te Las Vegas. MMA Junkie wist de partij te melden.

Johnny Eduardo (MMA 28-12/UFC 3-4) is een voormalig Shooto Brazil Kampioen die in 2011 zijn debuut voor de UFC maakte. Ondanks zijn achtergrond in Muay Thai heeft Eduardo meer Submission overwinningen dan (T)KO overwinningen. De Braziliaan debuteerde tegen landgenoot Raphael Assuncao tijdens UFC 134 in Rio de Janeiro. Assuncao zou ervandoor gaan met de Unanimous Decision winst. Negen maanden later had Eduardo dan wel zijn eerste UFC overwinning te pakken. Via Unanimous Decision versloeg hij de Amerikaanse veteraan Jeff Curran. Vervolgens vecht Eduardo mede door aanhoudende blessures liefst twee jaar niet. Tijdens zijn comeback in 2014 krijgt Eduardo de sterke Eddie Wineland tegenover zich. Eduardo verraste vriend en vijand door als grootste underdog op de card het gevecht in de eerste ronde via KO te winnen. Dit leverde de Braziliaan ook nog de Performance of the Night bonus op. Na ditmaal een afwezigheid van anderhalf jaar moest Eduardo het in December 2015 opnemen tegen de op dat moment ongeslagen Aljamain Sterling. Sterling vond de zwakke plek van Eduardo (worstelen) en finishte het gevecht laat in de tweede ronde via een standing Guillotine Choke Submission. Vervolgens duurde het weer elf maanden voordat we Eduardo terug zagen in de Octagon. Met een TKO overwinning in de tweede ronde tegen Manny Gamburyan zorgde Eduardo ervoor dat hij zijn Top 10 klassering binnen de UFC in ieder geval kon behouden. Echter verloor Eduardo in Juni 2017 van Matthew Lopez vroeg in de eerste ronde via TKO. Hierdoor raakte Eduardo zelfs zijn Top 15 klassering kwijt. De Braziliaan zou vervolgens pas een jaar later weer terugkeren in de Octagon tegen de Engelsman Nathaniel Wood. Eduardo verloor via D’Arce Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Anthony Birchak (MMA 15-7/UFC 2-3) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2009. Na ruim drie jaar in het regionale circuit van Arizona te hebben vertoefd en een record te hebben opgebouwd van 9-1 tekende Birchak een contract bij de Canadese MFC organisatie. Daar wist hij zijn beide partijen te winnen. Nadat Ryan Benoit werd verslagen zou vervolgens de titel gepakt worden tegen Tito Jones. Birchak tekende vervolgens bij de UFC. Daar zou hij viermaal in actie komen. Birchak won tweemaal. Zowel Joe Soto als Dileno Lopes werden verslagen. Ondanks een 2-2 record in de UFC kreeg Birchak geen vijfde partij aangeboden en verliet hij de organisatie. In 2017 tekende Birchak bij het Japanse RIZIN FF. Birchak beleefde qua prestaties de slechtste periode uit zijn carrière. De Amerikaan verloor driemaal achter elkaar waaronder twee Split Decisions. Birchak won vervolgens twee partijen voor Combate Americas en een partij voor de LFA organisatie. In November 2020 tekende hij een nieuw contract bij de UFC en pakte hij een short notice partij aan tegen Gustavo Lopez. Birchak verloor via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »