breaking news

John Teixeira valt in voor Pat Curran tegen AJ McKee tijdens Bellator 205

August 13th, 2018 | by Marcel Dorff
John Teixeira valt in voor Pat Curran tegen AJ McKee tijdens Bellator 205
Bellator MMA
0

De Braziliaan John “Macapá” Teixeira zal op 21 September 2018 in de CenturyLink Arena te Boise, Idaho zijn opwachting maken. Teixeira vervangt de geblesseerde Pat Curran en vecht niet in het Main Event tegen de ongeslagen AJ McKee. Dit wist MMAJunkie te melden. Beide vechters nemen het tegen elkaar tijdens Bellator 205 in de Featherweight divisie.

A.J.McKee (MMA 11-0/Bellator 11-0) is met zijn 22 jaar en een ongeslagen record een van de grootste talenten van Bellator. McKee had zijn eerste Pro-MMA gevecht pas in April 2015, maar wist dat gevecht en de acht daarop volgende gevechten allen winnend af te sluiten. In December 2016 zou McKee het opnemen tegen Emmanuel Sanchez, maar Sanchez haakte geblesseerd af en werd vervangen door Ray Wood. McKee won via Unanimous Decision en ging voor de eerste keer in zijn Pro-MMA carrière naar de scorekaarten. In Januari 2017 gebeurde dit opnieuw, ditmaal werd Brandon Phillips via Unanimous Decision verslagen. Maar in April 2017 was er eindelijk weer eens een ouderwetse stoppage voor McKee. Zo versloeg hij de Italiaanse Amerikaan Dominic Mazzotta in de eerste ronde via een Headkick KO. McKee keerde vervolgens terug in de Bellator Cage in Augustus 2017 tegen Blair Tugman. McKee won op een vrij dominante manier via Unanimous Decision. McKee vocht vervolgens in Dublin tegen Brian Moore. Wederom wist McKee te winnen, ditmaal via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens wist McKee ook Justin Lawrence aan de zegekar via Unanimous Decision. AJ is de zoon van Antonio McKee, een MMA veteraan die voor bijna elke belangrijke promotie in zijn carrière gevochten heeft.

John Teixeira (MMA 21-3-2/Bellator 4-2-0) is een voormalig TUF Brazil castmember en eenmalig UFC veteraan. Teixeira verloor al tijdens de eliminatie ronde van Rodrigo Damm. Hierna kreeg hij nog een kans van de UFC tijdens UFC 147. Teixeira verloor uiteindelijk via Split Decision. Vervelend genoeg voor de Braziliaan kreeg hij hierna geen kans meer van de UFC. De Braziliaan werd in 2014 door Bellator getekend. In vier optredens wist hij viermaal te winnen. Opvallend is dat drie van de vier overwinningen via Split Decision tot stand kwamen. Teixeira vocht tijdens het Co-Main Event van Bellator 167 in December 2016 tegen Justin Lawrence. Teixeira won dit gevecht via Unanimous Decision. Teixeira vocht vervolgens tijdens Bellator 177 in Boedapest tegen Daniel Weichel. Ditmaal zat Teixeira via Split Decision aan de verkeerde kant van de score. Zes maanden later in Oktober 2017 kon Teixeira wederom geen vuist maken. Ditmaal werd verloren van voormalig Kampioen Pat Curran via Unanimous Decision.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »