breaking news

John Phillips treft ongeslagen nieuwkomer Dusko Todorovic tijdens UFC Londen

December 12th, 2019 | by Redactie
John Phillips treft ongeslagen nieuwkomer Dusko Todorovic tijdens UFC Londen
UFC
0

SBG Ireland vechter John Phillips zal op 21 maart 2020 zijn opwachting maken in de O2 Arena te Londen, Engeland. De Welshman treft in de Middleweight divisie de ongeslagen Serviër Dusko Todorovic. Beide vechters treffen elkaar op de Preliminary Card. Het gevecht werd bekend gemaakt door BBC Sport.

John Phillips (MMA 22-9-0-1/UFC 1-3-0-0) was na Jack Marshman en Brett Johns de derde Welshman die de UFC weet te halen. Phillips traint bij SBG Ireland en staat bekend om zijn KO power. Vandaar dat hij ook bekend staat als ”The White Mike Tyson”. Phillips vocht voor bekende Britse promoties zoals Cage Rage, Cage Warriors FC & BAMMA. Bij BAMMA wist hij begin 2016 de titel te winnen door Cheick Kone te verslaan via KO in de eerste ronde. Phillips heeft op dit moment een 4-fight winstreak en heeft onder meer een overwinning staan tegen UFC vechter Charlie Ward (inmiddels teamgenoot). Het laatste verlies van Phillips dateert van 2013 toen hij te kort kwam tegen UFC vechter en TUF 25 winnaar Jesse Taylor. Phillips die normaal gesproken vecht op Middleweight, zou begin 2017 in Denver, Colorado zijn debuut maken voor de UFC in de Light-Heavyweight divisie tegen Marcos Rogerio de Lima. Echter raakte Phillips geblesseerd waardoor hij pas in December 2017 werd ingepland tegen de ongeslagen Eryk Anders. Echter had Phillips ditmaal problemen met zijn visum en moest hij wederom noodgedwongen verstek laten gaan. In Maart 2018 maakte Phillips in Londen zijn lang verwacht debuut tegen Charles Byrd. Phillips zat geen moment in het gevecht en werd via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde gefinisht. In zijn tweede gevecht voor de UFC trof Phillips de Amerikaan Kevin Holland tijdens UFC Beijing. Na een slechte eerste ronde, herstelde de Welshman met een sterke tweede ronde. Uiteindelijk werd hij in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission gefinisht waardoor hij nog moest wachten op zijn eerste overwinning in de Octagon. En die wachttijd werd in Maart 2019 verlengt. In een competitief gevecht verloor Phillips van landgenoot Jack Marshman via Split Decision. Phillips zou vervolgens in Juli 2019 terugkeren in de Octagon tijdens UFC Sacramento tegen Karl Roberson. Echter raakte de Welshman geblesseerd waardoor hij moest afzeggen. Phillips keerde wel terug in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen tegen Alen Amedovski. Phillips wist eindelijk zijn eerste UFC overwinning te pakken en had daar minder dan 15 seconden voor nodig. Phillips won met zijn KO de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Dusko Todorovic (MMA 9-0/UFC 0-0) is een Servische MMA vechter die zijn MMA carrière in 2015 begon. Na vier overwinningen in evenveel optredens kreeg Todorovic in zijn vijfde gevecht al een behoorlijke stap omhoog in competitie. De Duitser Alexander Poppeck bleek echter ook geen obstakel voor de Serviër. Poppeck werd in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission verslagen. Na nog twee overwinningen te hebben toegevoegd aan zijn record mocht Todorovic voor de Serbian Battle Championship vechten tegen de spectaculaire Braziliaan Michel Pereira. Todorovic zorgde zelf voor het spektakel door Pereira in de eerste ronde via TKO te stoppen. De UFC bood Todorovic vervolgens de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een contract te verdienen. Tegenstander was de Canadees Teddy Ash. In een zeer matig gevecht won Todorovic via Unanimous Decision. Dana White was niet onder de indruk en gaf aan dat het Todorovic’ slechtste gevecht uit zijn carrière was. Echter zag hij wel potentie in de Serviër en beloonde hem alsnog met een contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »