breaking news

John Moraga vervangt de geblesseerde Jussier Formiga tegen Sergio Pettis tijdens UFC Phoenix

December 29th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de Braziliaan Jussier Formiga geblesseerd is geraakt, en hierdoor niet kan vechten tijdens UFC Fight Night 103 in Phoenix, Arizona. De UFC heeft John Moraga (geboren in Phoenix, Arizona) aangewezen om Formiga te vervangen en op 15 Januari 2017 te vechten tegen Sergio Pettis. Het Flyweightgevecht zal plaatsvinden in de Talking Stick Resort Arena.

Sergio Pettis (MMA 14-2/UFC 5-2) zou het dus opnemen tegen de #3 gerankte Jussier Formiga, maar zal nu ”genoegen” moeten nemen met de #8 gerankte John Moraga. De Roufusport vechter en het broertje van Anthony Pettis staat kersvers als #14 gerankt en krijgt dus ondanks de tegenstanderswissel een behoorlijke kluif voor zijn neus. Pettis kwam als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen. Hij versloeg Will Campuzano via Unanimous Decision. De daarop volgende partij verloor hij tegen Alex Cáceres (ook bekend als Bruce Leeroy). Na 2014 goed afgesloten te hebben met overwinningen tegen Yaotzin Meza en Matt Hobar ging het begin 2015 vrij verrassend fout tegen Ryan Benoit. Pettis herstelde vervolgens met een Unanimous Decision overwinning tegen de voormalig titeluitdager Chris Cariaso, en won eerder dit jaar tegen Chris Kelades waardoor Pettis nu een winstreak van twee heeft. In Oktober zou Pettis het opnemen tegen Louis Smolka, maar dit moest hij afzeggen vanwege een kleine blessure.

John Moraga (MMA 16-5/UFC 5-4) komt uit voor The MMA Lab. Hier traint hij onder de hoede van trainer John Crouch in Glendale, Arizona. Moraga kwam als tweevoudig MMA Kampioen in 2012 de UFC binnen. Daar wist hij meteen in zijn debuut te imponeren door Ulysses Gomez via KO in de eerste ronde te stoppen. Nadat in hetzelfde jaar ook veteraan Chris Cariaso via Guillotine Choke Submission in de derde ronde werd gestopt, beloonde de UFC Moraga met een titelgevecht in 2013 tegen Demetrious Johnson. Moraga wist Johnson tot de vijfde ronde te krijgen, maar verloor uiteindelijk laat in die vijfde ronde via Armbar Submission. Het duurde vervolgens tot 2014 alvorens we Moraga weer terug zagen in de Octagon. In dat jaar vocht hij liefst viermaal voor de UFC. Zo wist Moraga te winnen van Dustin Ortiz, Justin Scoggins en Willie Gates. Alleen topcontender John Dodson was voor de tweede maal in de carrière van Moraga te sterk. Beide mannen vochten ooit in een andere organisatie tegen elkaar. Mede door blessures vocht Moraga in 2015 en 2016 slechts tweemaal. In 2015 werd verloren via Unanimous Decision van topcontender Joseph Benavidez, en dit jaar werd enigszins verrassend verloren tijdens International Fight Week van de Braziliaan Matheus Nicolau. Moraga zal dus een overwinning nodig hebben om zijn Top 10 notering in de Flyweight divisiete behouden.

pixlr_20161229015413620

Leave a Reply

Translate »