breaking news

John Castaneda maakt UFC debuut op short notice tegen Nathaniel Wood op 25 juli

July 9th, 2020 | by Marcel Dorff
John Castaneda maakt UFC debuut op short notice tegen Nathaniel Wood op 25 juli
UFC
0

John Castaneda maakt op 25 juli aanstaande zijn UFC debuut. De voormalig Combate Americas kampioen vervangt Umar Nurmagomedov die in verband met het overlijden van Abdulmanap Nurmagomedov zich terugtrok uit het gevecht tegen Nathaniel Wood. Wood en Castaneda treffen elkaar in de Bantamweight divisie op Yas Island te Abu Dhabi, VAE. MMA Junkie meldde de wijziging.

Nathaniel Wood (MMA 16-4/UFC 3-1) is een van de grootste talenten uit Engeland. Wood maakte zijn MMA debuut in 2012. Hij vertoefde vooral in het regionale Britse MMA circuit, maar kwam ook regelmatig voor de grotere organisaties als BAMMA en Cage Warriors uit. Na een overwinning tegen de hoog aangeschreven Bryan Creighton kreeg Wood in 2016 een titelgevecht bij de BAMMA organisatie tegen Alan Philpott. Wood verloor het gevecht uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Vervolgens maakte Wood zijn debuut voor Bellator in Londen. Wood won die partij via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde tegen Chase Morton. Hierna tekende Wood bij de Cage Warriors organisatie (eerder vocht hij al een aantal losse partijen voor de promotie). Wood liet zien dat hij iemand was om in de toekomst rekening mee te houden. In Juni 2017 pakte hij de vacante titel door via TKO in de eerste ronde Marko Kovacevic te verslaan. Wood zou zijn titel tweemaal verdedigen tegen achtereenvolgens Josh Reed en Luca Iovine. De partij tegen Reed kan worden gerekend tot een van de meest spectaculaire MMA partijen van 2017. Wood werd vervolgens door de UFC gecontracteerd en maakte in Juni 2018 tijdens UFC Utica zijn debuut tegen Johnny Eduardo. Na een moeilijke eerste ronde wist Wood het tij te keren en de Braziliaanse veteraan via een Brabo Choke Submission te finishen. Wood werd vervolgens gematcht tijdens UFC 232 tegen Tom Duquesnoy. Echter door een blessure van de Fransman werd Andre Ewell de nieuwe tegenstander. Wood vocht sterk tegen Ewell en wist de Amerikaan op de grond te controleren. Uiteindelijk won Wood laat in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission. Wood kreeg vervolgens zijn gewenste gevecht in Londen. Tegenstander was de Mexicaan Jose Quinones. Wood won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens kreeg de Engelsman tijdens UFC Rio Rancho de kans om zich de rankings in te vechten tegen John Dodson. Echter wist Dodson in de derde ronde Wood via TKO te finishen waardoor de Engelsman niet langer ongeslagen is binnen de UFC. Wood werd vervolgens in Juli 2020 gekoppeld aan nieuwkomer Umar Nurmagomedov. Echter trok Nurmagomedov zich in verband met tragische familieomstandigheden terug en werd vervangen door John Castaneda.

Embed from Getty Images

John Castaneda (MMA 17-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse vechter van Mexicaanse afkomst die in 2012 zijn professionele carrière startte. Castaneda gooide hoge ogen in het regionale circuit en wist een record van 7-2 op te bouwen. Dit trok de aandacht van de Combate Americas organisatie. Castaneda tekende daar een meervoudig contract en na vier achtereenvolgende overwinningen voor de inaugurele Bantamweight titel tegen Gustavo Lopez. “Sexi Mexi” won het gevecht via TKO in de vierde ronde en was de nieuwe kampioen. Nadat vervolgens ook UFC veteraan Chris Beal werd verslagen werd Castaneda uitgenodigd voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de Hawaiiaan Cheyden Leialoha. Castaneda won via Unanimous Decision, maar kreeg geen contract bij de UFC. Castaneda die inmiddels zijn titel had vrijgegeven ging voor een tweede run bij de Combate Americas organisatie. Hij deed mee aan het Copa Combate toernooi. Drie gevechten op een avond. Uiteindelijk verloor Castaneda de finale van Levy Marroquin. Nadat vervolgens ook van Jose Alday werd verloren leek een titelgevecht voorlopig uit zicht. Echter wist Castaneda zich in 2019 te herpakken met een knappe overwinning op Marcelo Rojo. Casteneda won via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Castaneda heeft nu bijna drie jaar na zijn DWCS gevecht alsnog een contract bij de UFC te pakken.

Embed from Getty Images

MMA DNA bestaat 4 jaar! Daarom geven wij twee complete kickboks of MMA pakketten t.w.v. €175 weg! KLIK HIER om naar de actie te gaan.

Comments are closed.

Translate »