breaking news

John Allan vs. Roman Dolidze toegevoegd aan UFC 255 card op 21 november

August 19th, 2020 | by Redactie
John Allan vs. Roman Dolidze toegevoegd aan UFC 255 card op 21 november
UFC
0

De Braziliaan John Allan maakt op 21 november aanstaande zijn comeback in de Octagon. De van een USADA schorsing terugkerende vechter treft de Georgiër Roman Dolidze in de Light-Heavyweight divisie. Op dit moment is het nog altijd niet zeker waar het evenement zal plaatsvinden. Combate maakte de partij bekend.

John Allan (MMA 13-5-0-1/UFC 0-0-0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2012. Na een record van 10-4 te hebben opgebouwd in regionale organisaties tekende hij bij Imortal FC. Daar wist hij indruk te maken met overwinningen op Rafael Monteiro en Edvaldo de Oliveira. Dit leverde Allan in Augustus 2018 de kans op om via de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te winnen. Helaas voor Allan verloor hij van Vinicius Moreira waardoor niet hij maar Moreira een UFC contract won. Allan vocht vervolgens in Juni 2019 tegen Alexandre Silva voor de Future FC organisatie. Allan won via KO in de tweede ronde en kreeg vervolgens in Juli 2019 op short notice alsnog zijn kans bij de UFC. De Braziliaan nam het op tijdens UFC Sacramento tegen Mike Rodriguez. Allan won het gevecht via Unanimous Decision. Echter werd de partij omgezet in een No Contest nadat bleek dat Allan verboden middelen in zijn bloed had. Allan werd voor een jaar geschorst.

Embed from Getty Images

Roman Dolidze (MMA 7-0/UFC 1-0) is een Georgische MMA vechter die traint in Oekraïne. Dolidze begon zijn Pro-MMA carrière in 2016 bij de West Fight organisatie in Odessa. Daar wist hij zijn eerste partij gelijk te winnen door Alexander Kovbel binnen een minuut via Heel Hook Submission te stoppen. Vervolgens maakte Dolidze de overstap naar de WWFC organisatie. Daar zou Dolidze ook zijn grootste successen boeken. In nog geen zes maanden tijd won Dolidze drie gevechten allemaal in de eerste ronde. Hierdoor mocht hij in Juni 2018 voor de vacante titel vechten tegen Eder de Souza. Dolidze won in de tweede ronde via KO. Vervolgens verdedigde de Georgiër zijn titel tegen Michal Pasternak. Via een Spinning Back Fist KO in de derde ronde werd gewonnen. Vervolgens kondigde Dolidze via Social Media aan een contract bij de UFC te hebben getekend. Dolidze zou in eerste instantie zijn debuut maken tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 tegen Gadzhimurad Antigulov. Echter had de Georgiër visumproblemen waardoor hij van het gevecht werd gehaald. Vervolgens zou Dolidze vechten tijdens UFC Minneapolis in Juni 2019 tegen Vinicius Moreira. Echter moest hij ditmaal verstek laten gaan in verband met een blessure. Dolidze maakte uiteindelijk in Juli 2020 zijn UFC debuut in Abu Dhabi tegen Khadis Ibragimov. Dolidze imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »