breaking news

Joe Soto vervangt Guido Cannetti op ”5 days notice” tegen Marco Beltrán

November 1st, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Joe Soto het aankomende zaterdag zal opnemen tegen Marco Beltrán. Beltrán was zonder tegenstander komen te zitten nadat Guido Cannetti door de USADA werd betrapt op een potentiële overtreding van de Anti-Dopingwet. Het Bantamweightgevecht tussen Beltrán en Soto zal plaatsvinden in Mexico City, Mexico en zal deel uitmaken van de Prelims.

Marco Beltran (MMA 8-3/UFC 3-0) kwam via TUF Latin America de UFC binnen. Hij won zijn eliminatiegevecht tegen Guido Cannetti (de man waar hij eigenlijk aankomende zaterdag tegen zou moeten vechten). Vervolgens was in de halve finale Jose Quinonez via Unanimous Decision te sterk. Vervolgens wist Beltran alle drie zijn officiële MMA partijen binnen de UFC te winnen. Marlon Vera, Ning Guangyou en Reginaldo Vieira werden allen verslagen. Het meest in het oog springende resultaat was tegen Vieira. Beltran wist de TUF Brazil 4 winnaar via een Rear Naked Choke in de tweede ronde te verslaan.

Joe Soto (MMA 16-5/UFC 1-3) is een voormalig Bellator Featherweight en Tachi Palace Fights Bantamweight Kampioen. Soto kwam in Augustus 2014 de UFC binnen, en heeft in de UFC een meer dan opmerkelijk verloop van zijn carrière gehad tot noch toe. De BJJ Black Belt zou het in zijn debuut opnemen tegen Anthony Birchak. Echter ging er iets mis bij het weightcutten bij titeluitdager Renan Barão. De UFC gaf het titelgevecht aan Soto, waardoor hij bij zijn debuut voor de organisatie gelijk de titel kon pakken. Soto gaf de Kampioen TJ Dillashaw zeer goed partij, maar verloor in de vijfde ronde via KO. Iets minder dan een jaar later stond opnieuw de originele partij tegen Birchak op het schema. Soto wist geen raad met de snelle combinaties van Birchak en werd vroeg in de eerste ronde KO geslagen. Begin dit jaar mocht Soto dan opnieuw proberen zijn eerste overwinning binnen de UFC te halen. De Japanner Michinori Tanaka was de tegenstander. Volgens velen controversieel won de Japanner een Split Decision. Soto kreeg nog één laatste kans van de UFC. Hij nam het in Juni van dit jaar op tegen Chris Beal. Soto stond zwaar onder druk en verloor naar alle waarschijnlijkheid de eerste en tweede ronde. Laat in de derde ronde wist Soto de rug van Beal te pakken, en vervolgens Beal via Rear Naked Choke Submission te finishen. Soto had zijn eerste UFC overwinning te pakken, en zal nu gaan voor zijn tweede.

pixlr_20161101004929425

Leave a Reply

Translate »