breaking news

Joe Soto stuit op de ongeslagen Brett Johns tijdens de TUF 26 Finale

September 5th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft bekend gemaakt dat Joe Soto op 1 December 2017 zal terugkeren in de Octagon. De voormalig Bantamweight titeluitdager zal het opnemen tijdens de TUF 26 Finale tegen de ongeslagen Welshman Brett Johns. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van het Park Theater in Las Vegas, Nevada. Het is niet bekend of het gevecht plaats zal vinden op de Preliminary Card of Main Card.

Joe Soto (MMA 18-5/UFC 3-3) is een voormalig Bellator Featherweight en Tachi Palace Fights Bantamweight Kampioen. Soto kwam in Augustus 2014 de UFC binnen, en heeft in de UFC een meer dan opmerkelijk verloop van zijn carrière gehad tot nog toe. De BJJ Black Belt zou het in zijn debuut opnemen tegen Anthony Birchak. Echter ging er iets mis bij het weightcutten bij titeluitdager Renan Barão. De UFC gaf het titelgevecht aan Soto, waardoor hij bij zijn debuut voor de organisatie gelijk de titel kon pakken. Soto gaf de Kampioen TJ Dillashaw zeer goed partij, maar verloor in de vijfde ronde via KO. Iets minder dan een jaar later stond opnieuw de originele partij tegen Birchak op het schema. Soto wist geen raad met de snelle combinaties van Birchak en werd vroeg in de eerste ronde KO geslagen. Begin 2016 mocht Soto dan opnieuw proberen zijn eerste overwinning binnen de UFC te halen. De Japanner Michinori Tanaka was de tegenstander. Volgens velen controversieel won de Japanner een Split Decision. Soto kreeg nog één laatste kans van de UFC. Hij nam het in Juni van dat jaar op tegen Chris Beal. Soto stond zwaar onder druk en verloor naar alle waarschijnlijkheid de eerste en tweede ronde. Laat in de derde ronde wist Soto de rug van Beal te pakken, en vervolgens Beal via Rear Naked Choke Submission te finishen. Soto had zijn eerste UFC overwinning te pakken. Tijdens de TUF Latin America 3 Finale in November 2016 pakte Joe Soto een gevecht aan tegen Marco Beltran op 5 dagen ”notice”. Een heuse klus tegen een Mexicaan in Mexico die in de UFC nog altijd ongeslagen was. Soto wist echter wat hij deed en versloeg Beltran na iets meer dan anderhalve minuut via een Heel Hook Submission. Hierdoor leek Soto eindelijk zijn draai te hebben gevonden in de UFC. Iets wat hij in zijn meest recente gevecht nog maar eens benadrukte. De zéér sterke BJJ Black Belt en immer onderschatte Rani Yahya werd in zijn thuisland Brazilië verslagen door Joe Soto via Unanimous Decision, waardoor Soto zijn 0-3 record in het begin van zijn UFC periode inmiddels geëffend heeft.

Brett Johns (MMA 14-0/UFC 2-0) is met zijn 25 jaar en ongeslagen record een van de grootste talenten uit Wales. De Welshman heeft onder meer titels gewonnen in bekende organisaties als Titan FC en Cage Warriors FC. In 2015 versloeg hij voormalig UFC vechter Walel Watson en TUF veteraan Anthony Gutierrez. Johns traint bij de Chris Rees Academy in Wales. Een van de beste MMA gyms in Wales, zeker wat betreft BJJ. In 2016 maakte Johns zijn debuut in de UFC. Ondanks dat hij de eerste Welshman was die vocht in de UFC, was hij niet de eerste die een contract tekende bij de organisatie. Die eer ging naar Jack Marshman die later op die avond ook zijn debuut maakte. Johns won zijn UFC debuut tegen de Zuid-Koreaan Kwan Ho Kwak en wist zijn ongeslagen record dus te behouden. Eerder dit jaar ging een gevecht tegen Ian Entwistle op het laatste moment niet door wegens gewichtsproblemen van Entwistle. En na het uitvallen van Mitch Gagnon tijdens de UFC Schotland card zat Johns dus opnieuw zonder tegenstander. Echter was er ditmaal wel genoeg tijd om een vervanger te vinden. Albert Morales nam het gevecht aan op short notice. Johns bleek echter te sterk voor Morales en pakte opnieuw via Unanimous Decision de overwinning.

Comments are closed.

Translate »