breaking news

Joe Solecki vs. Jared Gordon toegevoegd aan UFC evenement op 2 oktober

June 8th, 2021 | by Marcel Dorff
Joe Solecki vs. Jared Gordon toegevoegd aan UFC evenement op 2 oktober
UFC
0

De in de UFC nog ongeslagen Joe Solecki keert op 2 oktober terug in de Octagon. In de Lightweight divisie treft hij Jared Gordon. Beide vechters ontmoeten elkaar nog op een onbekende locatie. MMA Junkie wist de partij bekend te maken.

Joseph Solecki (MMA 11-2/UFC 3-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Solecki won zijn eerste drie gevechten allemaal via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens kwam hij tekort tegen Cesar Balmaceda. Na vervolgens wederom twee Rear Naked Choke overwinningen tegen onder meer Johnson Jajout ging het mis tegen Nikolas Motta. Sindsdien heeft Solecki echter een stijgende lijn te pakken en werd gewonnen van Gilbert Patrocinio en Jacob Bohn. Hierdoor werd Solecki uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was James Wallace. Solecki liet zien veel beter te zijn op de grond en won betrekkelijk eenvoudig in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission. Dana White was overtuigd en beloonde Solecki met een UFC contract. Solecki maakte zijn UFC debuut in December 2019 tijdens UFC Washington tegen Matt Wiman. Solecki won de partij via Unanimous Decision. Solecki zou vervolgens in Juni 2020 vechten tegen Austin Hubbard. Echter moest Solecki zich noodgedwongen terugtrekken. De partij werd opnieuw ingepland voor Augustus 2020. Solecki vocht sterk en won via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Solecki werd vervolgens gekoppeld aan staatgenoot Jim Miller in April 2021. Solecki vocht wederom sterk en wist ook Miller te verslaan. Ditmaal via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Jared Gordon (MMA 17-4/UFC 5-3) vecht sinds 2011 Pro-MMA. Gordon vocht op vier partijen na al zijn MMA gevechten voor de CFFC. Die andere vier gevechten vocht hij voor een Mexicaanse organisatie genaamd ”Duelo de Giagantes”. Na een streak van vijf overwinningen in de CFFC organisatie mocht Gordon vechten voor de Featherweight Titel tegen TUF 12 veteraan Jeff Lentz. Lentz won het gevecht na een blessure van Gordon via TKO aan het einde van de derde ronde. Echter pakte Gordon een jaar later wel de titel nadat Bill Algeo de titel vrij moest geven door inactiviteit. Gordon won de titel door Anthony Morrison in de eerste ronde via KO te verslaan. Een maand later vocht Gordon even een Lightweight gevecht tussendoor tegen Dawond Pickney. Gordon won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Afgelopen Februari verdedigde Gordon voor het eerst zijn titel via een Unanimous Decision win tegen Bill Algeo. Dana White zat tijdens dit evenement in het publiek voor het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight”. Gordon kreeg na afloop van het gevecht een contract aangeboden bij de UFC. Gordon werd vervolgens tijdens UFC 211 ingepland tegen Michel Quinones. Echter moest Gordon vlak voor aanvang van het gevecht afzeggen in verband met een voedselvergiftiging. Het gevecht werd een maand later voor UFC Oklahoma City opnieuw ingepland. Gordon won het gevecht door middel van TKO in de tweede ronde en mocht dus spreken van een geslaagd debuut voor de UFC. Gordon keerde vervolgens terug tijdens UFC São Paulo in Oktober 2017 tegen Hacran Dias. Gordon domineerde de partij, en het was mede aan de scheidsrechter te danken dat Gordon de partij niet voortijdig beëindigde. Dias verdedigde zichzelf nauwelijks. Gordon won uiteindelijk duidelijk via Unanimous Decision. Gordon kon zijn sterke lijn niet doorzetten tijdens UFC Austin in Februari 2018. De Amerikaan ging zwaar KO in de eerste ronde tegen Carlos Diego Ferreira. Gordon keerde vervolgens in December 2018 terug in de Octagon tegen Joaquim Silva. Na twee sterke eerste rondes ging Gordon in de derde ronde KO. Gordon wist die losing streak van twee gevechten in Juni 2019 te doorbreken. Tijdens UFC Minneapolis werd via Unanimous Decision gewonnen van Dan Moret. Gordon kreeg vervolgens de kans om zich de Lightweight Top 15 in te vechten. In November 2019 werd hij gematcht tegen Charles Oliveira tijdens UFC São Paulo. Gordon verloor in de eerste ronde via KO. Hij keert nu terug in de Featherweight divisie. Gordon zou vervolgens vechten in Mei 2020 tegen Matt Sayles. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Gordon keerde wel terug in Juli 2020 tegen Chris Fishgold. Gordon won de partij via Unanimous Decision. En ook in Februari 2021 pakte Gordon de overwinning via Unanimous Decision. Ditmaal tegen Danny Chavez.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »