breaking news

Joe Lauzon neemt het op tegen Marcin Held tijdens UFC Phoenix

December 2nd, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat Joe Lauzon het op 15 Januari 2017 zal opnemen tegen Marcin Held. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden in de Talking Stick Resort Arena te Phoenix, Arizona.

Joe Lauzon (MMA 26-12/UFC 13-9) is met zijn 32 jaar een echte MMA veteraan. Lauzon vecht maar liefst al meer dan 10 jaar voor de UFC. Lauzon wist in die 10 jaar maar liefst 15(!!!) bonussen bij elkaar te vechten, waarmee hij recordhouder is binnen de organisatie. Lauzon staat bekend als een zeer attractieve vechter die nóóit betrokken is bij een saai gevecht. Zo wist Lauzon in zijn UFC debuut voormalig Lightweight Kampioen Jens Pulver binnen 1 minuut KO te slaan. Lauzon heeft overwinningen tegen Michael Chiesa, Jamie Varner en Diego Sanchez op zijn resumé staan. Lauzon vocht in 2016 tweemaal voor de organisatie. Hij won tijdens een zeer sterke performance via TKO in de eerste ronde van Diego Sanchez, maar verloor ruim een maand later een zéér controversiële Split Decision in een rematch tegen Jim Miller. Lauzon gaat opzoek naar zijn veertiende overwinning binnen de organisatie.

Marcin Held (MMA 22-5/UFC 0-1) is voor de hardcore MMA fan geen onbekende. De Pool was al jaren een van de grootste talenten in de Lightweight divisie van Bellator MMA. Held is nu 24 jaar oud, maar startte al vanaf zijn 16de met zijn professionele MMA carrière. Held vocht eenmaal voor de Lightweight Titel in Bellator MMA. Eind vorig jaar in November was Will Brooks (inmiddels ook UFC vechter) te sterk voor Marcin Held. Held is zeer sterk op de grond. Zo heeft de Pool meerder grappling & BJJ toernooien op zijn naam staan. Held heeft onder meer overwinningen op bekende namen als Patricky Freire, Rich Clementi, Alexander Sarnavskiy, Ryan Healy, Dave Jansen & Phillipe Nover. Zijn enige verliespartijen kwamen tegen Lukasz Sajewski (inmiddels UFC), Will Brooks (inmiddels UFC en Voormalig Bellator Kampioen), Michael Chandler (Huidig Bellator Kampioen) & Dave Jansen (inmiddels gerevancheerd). Inmiddels vocht Held eenmaal voor de UFC. Vorige maand tijdens UFC Fight Night 98 in Mexico maakte Held zijn debuut voor de organisatie tegen Diego Sanchez. In een competitief gevecht was Sanchez te sterk voor Held waardoor de Pool nog altijd opzoek is naar zijn eerste UFC overwinning.

pixlr_20161202022943957

Leave a Reply

Translate »