breaking news

Joaquin Buckley vs. Alessio Di Chirico toegevoegd aan UFC FN 184 in Abu Dhabi

December 25th, 2020 | by Marcel Dorff
Joaquin Buckley vs. Alessio Di Chirico toegevoegd aan UFC FN 184 in Abu Dhabi
UFC
0

Joaquin Buckley gaat proberen op 16 januari aanstaande er drie op een rij van te maken in de UFC. Tijdens UFC Fight Night 184 in Abu Dhabi is de Italiaan Alessio Di Chirico de tegenstander in de Middleweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op Yas Island. MMA Junkie maakte de partij bekend.

Joaquin Buckley (MMA 12-3/UFC 2-1) maakte zijn MMA debuut in 2014. Na een goede run bij de Shamrock FC organisatie waar Buckley zijn vijf partijen wist te winnen stapte de Amerikaan over naar Bellator MMA. Buckley won drie van in totaal vijf gevechten. Hierbij zaten onder meer overwinningen tegen Vinicius de Jesus en UFC veteraan Chris Heatherly. Buckley maakte vervolgens in 2019 de overstap naar de LFA. Daar wist hij twee partijen te winnen waaronder een overwinning tegen Jackie Gosh. De man die hem ooit in Bellator MMA op zijn eerste nederlaag trakteerde. Mede door deze overwinning en omdat de UFC een short notice vechter nodig had tekende Buckley in Augustus 2020 bij de UFC. Een week na zijn overwinning tegen Gosh stond Buckley in de Octagon tegen Kevin Holland. In een attractief gevecht verloor Buckley via KO in de derde ronde. Echter zou Buckley twee maanden later zijn naam voor altijd verbinden aan een van de meest spectaculaire KO’s aller tijden in de UFC. Via een Spinning Back Kick KO in de tweede ronde versloeg Buckley zijn tegenstander Impa Kasanganay. Buckley kreeg voor deze overwinning de Performance of the Night bonus. Buckley keerde terug in November 2020 tegen Jordan Wright. Buckley won ditmaal via KO in de tweede ronde en pakte wederom de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Alessio Di Chirico (MMA 12-5/UFC 3-5) maakte in 2016 zijn debuut voor de UFC. Na Luigi Fioravanti en Alessio Sakara was Di Chirico de derde Italiaan in de UFC. Di Chiricio nam het tijdens zijn debuut in Zagreb op tegen eveneens een debutant, namelijk Bojan Velickovic. In een zeer competitief gevecht wisten beide mannen zichzelf op een positieve manier aan het publiek te presenteren. Uiteindelijk gaven de ”judges” het gevecht unaniem aan Bojan Velickovic, waardoor Di Chirico zijn ongeslagen status kwijt was. In Augustus 2016 stond Di Chirico gematcht tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. In een bloederig en zeer sterk gevecht van Di Chirico deed hij voldoende voor de overwinning binnen te slepen. Twee van de drie ”judges” gaven het gevecht aan de Italiaan die via Split Decision zijn eerste UFC overwinning kon bijschrijven. Helaas kon Di Chirico begin 2017 die overwinning geen vervolg geven. Via Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Eric Spicely. Echter kwam Di Chirico tijdens UFC Winnipeg zeer goed voor de dag. Via KO in de tweede ronde versloeg hij de Nigeriaan Oluwale Bamgbose en pakte hij ook nog de Performance of the Night bonus. Die overwinning wist de Italiaan in Juli 2018 een goed vervolg te geven. Via Split Decision werd gewonnen van Julian Marquez tijdens de TUF 27 Finale. Vervolgens zou Di Chirico zijn opwachting maken in November 2018 in Buenos Aires tegen Jared Cannonier. Echter werd Cannonier ten faveure van een andere partij van het gevecht gehaald en werd voor Di Chirico geen vervangende tegenstander gevonden. Di Chirico zou vervolgens in Maart 2019 tijdens UFC Londen terugkeren tegen Tom Breese, maar raakte ditmaal geblesseerd waardoor hij wederom niet zou vechten. Echter kwam hij in Juni 2019 wél in actie. Tijdens UFC Greenville verloor Di Chirico via een zéér controversiële Unanimous Decision tegen Kevin Holland. Di Chirico werd vervolgens in September 2019 gekoppeld aan Peter Sobotta. Echter zei de Duitser af waarna Makhmud Muradov tegenstander werd in Kopenhagen. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het echter Muradov die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Di Chirico zou vervolgens een short notice gevecht aannemen tegen Antonio Arroyo, maar moest in verband met een blessure verstek laten gaan. Di Chirico zou het vervolgens in April 2020 opnemen tegen Abu Azaitar. Echter werd Azaitar om onbekende redenen van het gevecht gehaald en zou Markus Perez de nieuwe tegenstander worden. Helaas werd uiteindelijk in verband met COVID-19 het hele evenement gecanceld. Di Chirico vocht wel in Augustus 2020 tegen Zak Cummings. In een zeer gelijkwaardige partij werd via Unanimous Decision verloren.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »