breaking news

Joaquim Silva vs. Rick Glenn toegevoegd aan UFC evenement op 19 juni

April 4th, 2021 | by Marcel Dorff
Joaquim Silva vs. Rick Glenn toegevoegd aan UFC evenement op 19 juni
UFC
0

De UFC heeft een Lightweight partij toegevoegd aan het evenement dat op 19 juni zal plaatsvinden. De Braziliaan Joaquim Silva keert terug in de Octagon. “Netto BJJ” gaat het opnemen tegen Rick Glenn. Het evenement heeft op dit moment nog geen locatie. MMA Fighting maakte de partij bekend.

Joaquim Silva (MMA 11-2/UFC 4-2) in Brazilië beter bekend onder zijn bijnaam ”Netto BJJ” kwam via TUF Brazil 4 de UFC binnen. Tijdens dit toernooi kwam Silva tot de Halve Finale waar hij verloor van de latere winnaar Glaico Franca. Silva, ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière met allemaal finishes in de eerste ronde kreeg alsnog de kans van de UFC om zijn debuut te maken. De Argentijnse veteraan Nazareno Malegarie was tijdens UFC 191 in 2015 de tegenstander van ”Netto BJJ”. In een zeer evenwichtig gevecht had Silva twee van de drie judges aan zijn kant waardoor hij de Split Decision overwinning kreeg toegewezen. Dit was de eerste keer ooit voor Silva dat hij naar de scorekaarten ging. Tijdens International Fight Week 2016 vocht Silva als opener op de Main Card van de TUF 23 Finale tegen de eveneens ongeslagen Andrew Holbrook. Silva overrompelde de Amerikaan direct in het begin en finishte het gevecht na iets meer dan 30 seconden via KO. Silva zou het vervolgens in September 2016 opnemen tegen nieuwkomer Gregor Gillespie in Brazilië. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd en moest hij het gevecht aan zich voorbij laten gaan. Silva maakte vervolgens in Mei 2017 zijn Europees debuut tijdens UFC Stockholm tegen Reza Madadi. In een evenwichtig gevecht won Silva ternauwernood via Split Decision. Silva keerde vervolgens terug in Januari 2018 tijdens UFC Charlotte tegen Vinc Pichel. In een gelijkwaardige partij zat ditmaal Silva via Split Decision aan de verkeerde kant van de score. Voor Silva was dit het eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière. Silva zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Milwaukee in December 2018 tegen Jared Gordon. Na een stroef begin wist Silva in de derde ronde Gordon via KO te stoppen. Het gevecht werd bekroond met de Fight of the Night bonus. Silva kon echter in zijn daarop volgende partij niet overtuigen. Tijdens UFC Newark werd in de tweede ronde via KO verloren van Nasrat Haqparast.

Embed from Getty Images

Rick Glenn (MMA 21-6-1/UFC 3-3-0) kwam in September 2016 als short notice replacement voor Abel Trujillo de UFC binnen. De voormalig WSOF Featherweight Kampioen werd gekoppeld aan MMA veteraan Evan Dunham. Dunham zou het gevecht via Unanimous Decision winnen, maar Glenn liet zien een zeer sterke tegenstander te zijn. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Glenn die onder meer overwinningen op zijn resumé heeft staan tegen UFC Lightweight prospect Johnny Case en voormalig WSOF Featherweight Kampioen Georgi Karakhanyan wist vervolgens in Brooklyn, New York wel zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Via Split Decision werd gewonnen van de uit Brooklyn afkomstige Phillipe Nover. Glenn gaf vervolgens in Augustus 2017 een zeer sterk vervolg aan die overwinning door de ongeslagen Gavin Tucker voor eigen publiek drie rondes lang compleet te domineren en zo een meer dan verdiende Unanimous Decision overwinning te pakken. Glenn vocht vervolgens tijdens UFC 219 in December 2017 tegen Myles Jury. Jury bleek een maatje te groot voor Glenn waardoor Jury een duidelijke Unanimous Decision overwinning pakte. Glenn keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Boise in Juli 2018 tegen Dennis Bermudez. In een vrij gelijkwaardige partij werd uiteindelijk via Split Decision gewonnen. Glenn pakte vervolgens een short notice partij aan tegen Arnold Allen tijdens de TUF 28 Finale. Echter raakte Allen geblesseerd waarna Glenn werd gematcht tegen nieuwkomer en LFA Kampioen Kevin Aguilar. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Aguilar die via Unanimous Decision de overwinning wist te pakken. Glenn zou vervolgens twee jaar na dat gevecht pas terugkeren in de Lightweight divisie tegen Carlton Minus. Helaas moest Glenn in verband met een COVID-19 besmetting afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »