breaking news

Joanna Jedrzejczyk vecht tegen Tecia Torres tijdens UFC Calgary

May 2nd, 2018 | by Stefan Van Erp
Joanna Jedrzejczyk vecht tegen Tecia Torres tijdens UFC Calgary
UFC
0

Voormalig Strawweight kampioene Joanna Jedrzejczyk gaat het opnemen tegen Tecia Torres tijdens UFC on FOX 30 in Calgary. Het wordt voor het eerst sinds maart 2015 dat Jedrzejczyk in een gevecht over 3 ronden gaat vechten. UFC on FOX 30 wordt gehouden op 28 juli aanstaande.

Joanna Jędrzejczyk (14–2–0/UFC 8–2–0) staat bekend om haar fenomenale stoten. Haar Muay Thai- en Kickboksvaardigheden zorgen er voor dat al haar tegenstanders in hun achteruit moeten. In haar actieve kickbokscarrière heeft Joanna 29 partijen gevochten. Hiervan won zij er 27 en verloor er 2. Joanna begon met professioneel MMA in 2012. Na 6 partijen bij diverse organisaties stapte ze over naar de UFC.

Na overwinningen op respectievelijk Juliana Lima (Unanimous Decision) en Cláudia Gadelha (Controversiële Split Decision) mocht ze vechten voor de UFC Women’s Strawweight titel tijdens UFC 185 tegen Carla Esparza. In een partij die ze vanaf de eerste seconde domineerde maakte scheidsrechter Don Turnage in de tweede ronde een einde aan de partij omdat Esparza zich niet meer kon verdedigen tegen een windvlaag aan stoten van Jędrzejczyk. Sinds Joanna in het bezit is van de titel heeft ze deze nog vijfmaal succesvol verdedigt. In Berlijn werd Jessica Penne bijna identiek aan Carla Esparza compleet gedomineerd en gefinisht via TKO.

Vervolgens werd in 2015 in Australië gewonnen van Valérie Létourneau via Unanimous Decision. Tijdens International Fight Week in 2016 stond de rematch met rivale Cláudia Gadelha op het programma. Na de eerste 2 ronden te hebben verloren vocht Joanna zich terug in de partij en won zij de laatste 3 ronden om uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision te pakken. Tijdens UFC 205 vocht Joanna Jedrzejczyk tegen haar landgenote Karolina Kowalkiewicz. Op een ronde na wist Joanna het gevecht uiteindelijk vrij eenvoudig naar zich toe te trekken en voor de derde maal achter elkaar via Unanimous Decision te winnen. Daar kwam in Mei 2017 nog een zeer dominante Unanimous Decision bij. Ditmaal stond de Poolse tegenover Jessica Andrade. Andrade had geen schijn van kans en verloor via een duidelijke Unanimous Decision. Jedrzejczyk vocht vervolgens in November 2017 tegen Rose Namajunas. Namajunas wist tot verrassing van veel mensen de Poolse KO te slaan in de eerste ronde. Dit was voor Jedrzejczyk haar eerste verlies in haar MMA carrière.

Jedrzejczyk kreeg echter meteen een rematch aangeboden. Tijdens UFC 223 in Brooklyn, New York vocht beide vrouwen wederom tegen elkaar. In een zeer competitief gevecht was het echter wederom Namajunas die won, ditmaal via Unanimous Decision.

Tecia Torres (10–2–0/UFC 6–2–0) was onder de hardcore MMA volgers al bekend door haar gevechten in Invicta FC (waar ze ondere andere won van Rose Namajunas, Paige VanZant en Felice Herrig), maar kwam pas echt in beeld tijdens het 20ste seizoen van TUF. Het seizoen dat de eerste UFC Women’s Strawweight Kampioene zou kronen. Torres werd door de UFC als #3 gerankt van in totaal 16 deelneemsters. Hierdoor moest Torres het opnemen tegen #14 Randa Markos. Torres verloor tot verrassing van veel mensen via Unanimous Decision en lag uit het toernooi. Echter mocht Torres invallen voor Justine Kish die door een blessure niet meer kon deelnemen aan het toernooi. Torres versloeg Bec Rawlings via Unanimous Decision. In de kwartfinale zou Torres echter verliezen van de latere kampioene Carla Esparza.

De UFC bood Torres een kans op de Prelims van de TUF Finale tegen Angela Magana. Torres domineerde en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens werd in 2015 ook vrij overtuigend gewonnen van zowel Angela Hill als van Jocelyn Jones-Lybarger. Vervolgens werd Torres gekoppeld aan Rose Namajunas. Een rematch van een Invicta FC gevecht dat Torres destijds wist te winnen. Ditmaal ging de Unanimous Decision naar Rose Namajunas, en dat mocht controversieel genoemd worden. Torres werd vervolgens tot haar ergernis gekoppeld aan Bec Rawlings. Volgens Torres was er niemand anders in de divisie die tegen haar wilde vechten, en Rawlings had in haar ogen nog een appeltje met Torres te schillen. Torres bewees echter dat ze meer dan terecht in de Top 5 van de divisie staat, en gaf Rawlings geen kans. Torres won een vrij eenvoudige Unanimous Decision.

Torres pakte vervolgens tijdens International Fight Week 2017 een short notice partij aan tegen de Braziliaanse Juliana Lima. Torres, toch vooral bekend om haar striking wist de Braziliaanse in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission te stoppen. De allereerste stoppage overwinning voor Torres uit haar carrière, en als klap op de vuurpijl kreeg ze ook nog de Performance of the Night bonus van de UFC toegewezen. Torres keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 in Detroit tegen Michelle Waterson. Torres was beter over drie rondes en won via Unanimous Decision. Echter kon Torres in Februari 2018 in Orlando hier geen goed vervolg aan geven. Na drie rondes werd verloren via Unanimous Decision van Jessica Andrade.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »