breaking news

Joanderson Brito maakt UFC debuut tegen Bill Algeo op 15 januari

September 23rd, 2021 | by Marcel Dorff
Joanderson Brito maakt UFC debuut tegen Bill Algeo op 15 januari
UFC
0

De UFC is inmiddels begonnen aan het boeken van gevechten in 2022. Tijdens de meest recente aflevering van de Dana White’s Contender Series werd bekend gemaakt dat Joanderson Brito zijn UFC debuut zal gaan maken tegen Bill Algeo. Echter werd de datum nog niet genoemd. MMA Junkie weet te melden dat beide vechters elkaar treffen op 15 januari. De locatie van de Featherweight partij is op dit moment nog onbekend.

Joanderson Brito (MMA 12-2-1/UFC 0-0) is een Braziliaanse vechter die sinds 2013 actief is in het MMA. Brito had een moeilijke start van zijn carrière. Zo wist hij slechts twee maal te winnen tijdens zijn eerste vijf partijen. Echter wist Brito vervolgens een stijgende lijn in te zetten. De Braziliaan vocht voor veel verschillende Braziliaanse organisatie en wist onder meer overwinningen te pakken tegen Wellington Prado en Estabil Amato. Brito maakte in 2019 zijn LFA debuut tegen Jose Mariscal. Brito won de partij binnen een minuut via KO. Brito zou vervolgens zijn debuut maken voor de ARES FC organisatie, echter kwam de partij in verband met regen te vervallen. Brito kreeg in 2021 een uitnodiging van de UFC om deel te nemen aan het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander zou Khusein Askhabov zijn. Echter had Askhabov visumproblemen en werd LUX kampioen Diego Lopes de tegenstander. Brito won de partij via een Technical Unanimous Decision nadat Lopes niet verder kon vanwege een eye-poke. Dana White was ondanks dit gebeuren zeer te spreken over Brito en gaf hem een contract.

Embed from Getty Images

Bill Algeo (MMA 14-6/UFC 1-2) startte na een amateur carrière van twee jaar in 2012 zijn professionele carrière. De Amerikaan tekende in 2013 al bij de CFFC organisatie. Daar wist hij vier overwinningen achter elkaar te behalen. Dit leverde hem een Main Event partij op tegen Shane Burgos. Algeo verloor voor het eerst in zijn carrière. Echter wist hij vervolgens de weg naar boven weer in te zetten. En na een overwinning op Anthony Terrell Smith mocht Algeo voor de vacante titel vechten tegen Jeff Lentz. Algeo won via Unanimous Decision. Uiteindelijk raakte hij de titel tijdens zijn eerste verdediging kwijt aan Jared Gordon. Algeo stapte over naar de Ring of Combat organisatie. Daar mocht hij gelijk voor de titel vechten tegen Tim Dooling. Algeo pakte de titel via TKO in de tweede ronde. Na drie succesvolle titelverdedigingen tegen respectievelijk James Gonzalez, Scott Heckman en John de Jesus werd Algeo in 2019 uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de sterke Engelsman Brendan Loughnane. In een van de betere gevechten van het seizoen verloor Algeo via Unanimous Decision. Algeo zou vervolgens in Augustus 2020 terugkeren bij de CFFC organisatie om voor de titel te vechten tegen Pat Sabatini. Echter raakte Sabatini geblesseerd en werd Algeo gekoppeld aan oude bekende Tim Dooling. Algeo won de partij en vroeg om een kans bij de UFC. Die kans kreeg hij twee weken later op short notice tegen Ricardo Lamas. In een spectaculaire partij die door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Algeo via Unanimous Decision. In zijn daarop volgende partij pakte Algeo wel zijn eerste UFC overwinning. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Spike Carlyle. Helaas voor Algeo werd in Mei 2021 verloren via Unanimous Decision tegen Ricardo Ramos.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »