breaking news

Jinh Yu Frey treft UFC debutante Gloria de Paula op 13 maart in Strawweight divisie

December 31st, 2020 | by Redactie
Jinh Yu Frey treft UFC debutante Gloria de Paula op 13 maart in Strawweight divisie
UFC
0

Jinh Yu Frey gaat op 13 maart voor driemaal is scheepsrecht. De voormalig Invicta FC kampioene wist haar eerste twee partijen in de UFC niet te winnen. In haar derde partij voor de organisatie treft ze promotionele debutante Gloria de Paula in de Strawweight divisie. De Braziliaanse dwong via de Dana White’s Contender Series een contract af. Beide vrouwen treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie.

Jinh Yu Frey (MMA 9-6/UFC 0-2) is een Amerikaanse MMA vechtster met Zuid-Koreaanse roots die in 2013 haar professionele carrière startte. Frey wist al in haar tweede pro gevecht de Sugar Creek Showdown titel te winnen. Mede hierdoor werd ze getekend door Invicta FC. Vrij verloor haar debuut voor de organisatie, maar wist vervolgens driemaal op rij te winnen waaronder een overwinning tegen voormalig Atomweight kampioene Herica Tiburcio. Dit leverde Frey in September 2016 een titelgevecht op tegen de Japanse kampioene Ayaka Hamasaki. Frey verloor in de tweede ronde via TKO (Cut). Na vervolgens Ashley Cummins verslagen te hebben maakte Frey een uitstapje naar de ROAD FC organisatie waar ze voor de titel vocht tegen Seo Hee Ham. Ham was te sterk via KO in de eerste ronde. Frey keerde terug bij Invicta FC en vocht voor de vacante titel tegen Minna Grusander. Frey won de partij en was de nieuwe kampioen. Vervolgens werd de titel verdedigt wederom tegen Minna Grusander. Frey kreeg vervolgens de kans om ook de RIZIN FF titel te winnen. Hiervoor moest ze wederom vechten tegen Ayaka Hamasaki. Hamasaki bleek wederom te sterk. Frey zou vervolgens haar Invicta FC titel verdedigen tegen Ashley Cummins, maar haalde het streefgewicht niet. Frey werd gestript van de titel, maar zou de partij wel winnen. Mede hierdoor makt ze nu de overstap naar de Strawweight divisie. Frey tekende in Juni 2020 bij de UFC. In dezelfde maand maakte ze haar debuut tegen Kay Hansen. Frey verloor in de derde ronde via een Armbar Submission. Vier maanden later keerde Frey alweer terug in de Octagon. Ditmaal tegen de Thaise Loma Lookboonmee. Frey verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Gloria de Paula (MMA 5-2/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die haar carrière startte in 2017. De Paula wist goede prestaties af te wisselen met mindere. Zo werd verloren van Ariane Carnelossi en Isabela de Padua. Daarentegen werden wel overwinningen gepakt tegen Bruna Vargas en Rafaela Rodrigues. Met een 4-2 record werd de Paula uitgenodigd om mee te doen aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstandster was Pauline Macias. De Paula vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Dana White was zeer enthousiast en gaf de Braziliaanse een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »