breaking news

Jinh Yu Frey treft debuterende Istela Nunes tijdens UFC evenement op 31 juli

May 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Jinh Yu Frey treft debuterende Istela Nunes tijdens UFC evenement op 31 juli
UFC
0

Jinh Yu Frey gaat voor de vierde maal haar opwachting maken in de UFC. De voormalig Invicta FC kampioene gaat het in de Strawweight divisie opnemen tegen de Braziliaanse debutante Istela Nunes. Nunes keert terug van een USADA schorsing die haar twee jaar aan de kant hield. Beide vrouwen treffen elkaar op 31 juli op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie maakte de partij bekend.

Jinh Yu Frey (MMA 10-6/UFC 1-2) is een Amerikaanse MMA vechtster met Zuid-Koreaanse roots die in 2013 haar professionele carrière startte. Frey wist al in haar tweede pro gevecht de Sugar Creek Showdown titel te winnen. Mede hierdoor werd ze getekend door Invicta FC. Vrij verloor haar debuut voor de organisatie, maar wist vervolgens driemaal op rij te winnen waaronder een overwinning tegen voormalig Atomweight kampioene Herica Tiburcio. Dit leverde Frey in September 2016 een titelgevecht op tegen de Japanse kampioene Ayaka Hamasaki. Frey verloor in de tweede ronde via TKO (Cut). Na vervolgens Ashley Cummins verslagen te hebben maakte Frey een uitstapje naar de ROAD FC organisatie waar ze voor de titel vocht tegen Seo Hee Ham. Ham was te sterk via KO in de eerste ronde. Frey keerde terug bij Invicta FC en vocht voor de vacante titel tegen Minna Grusander. Frey won de partij en was de nieuwe kampioen. Vervolgens werd de titel verdedigt wederom tegen Minna Grusander. Frey kreeg vervolgens de kans om ook de RIZIN FF titel te winnen. Hiervoor moest ze wederom vechten tegen Ayaka Hamasaki. Hamasaki bleek wederom te sterk. Frey zou vervolgens haar Invicta FC titel verdedigen tegen Ashley Cummins, maar haalde het streefgewicht niet. Frey werd gestript van de titel, maar zou de partij wel winnen. Mede hierdoor makt ze nu de overstap naar de Strawweight divisie. Frey tekende in Juni 2020 bij de UFC. In dezelfde maand maakte ze haar debuut tegen Kay Hansen. Frey verloor in de derde ronde via een Armbar Submission. Vier maanden later keerde Frey alweer terug in de Octagon. Ditmaal tegen de Thaise Loma Lookboonmee. Frey verloor de partij via Unanimous Decision. In Maart 2021 pakte Frey dan eindelijk haar eerste overwinning in de UFC. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Gloria de Paula.

Embed from Getty Images

Istela Nunes (MMA 7-1-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die in 2010 haar professionele carrière startte. Nunes bleef ongeslagen in haar eerste zes partijen hiervan won ze er vijf. Nunes zou hiermee de aandacht van ONE Championship trekken en bij de Aziatische promotie in 2016 tekenen. Tijdens haar debuut imponeerde Nunes met een overwinning tegen de Japanse publieksfavoriete Mei Yamaguchi. Hierdoor mocht ze in Mei 2017 voor de Strawweight titel vechten tegen Angela Lee. Lee was te sterk en versloeg Nunes via Anaconda Choke Submission. Dit was voor Nunes haar eerste verliespartij. Nunes kwam vervolgens in Juli 2018 sterk terug met een Unanimous Decision overwinning tegen Gina Iniong. Nunes maakte vervolgens in 2019 bekend getekend te hebben bij de UFC. Nunes zou in September van dat jaar haar debuut maken tegen Angela Hill. Echter werd Nunes twee jaar geschorst na een positieve USADA test.

Afbeeldingsresultaat voor istela nunes

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »