breaking news

Jinh Yu Frey en Kay Hansen maken UFC debuut aankomende zaterdag in Las Vegas

June 22nd, 2020 | by Marcel Dorff
Jinh Yu Frey en Kay Hansen maken UFC debuut aankomende zaterdag in Las Vegas
UFC
0

Voormalig Invicta FC Atomweight kampioene Jinh Yu Frey heeft een contract bij de UFC getekend. Frey gaat het opnemen tegen eveneens debutante Kay Hansen die net als Frey ook overkomt van Invicta FC. Beide vrouwen treffen elkaar aankomende zaterdag in de Strawweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. MMA Junkie wist de partij te melden, beide vrouwen hebben het nieuws inmiddels bevestigd.

Jinh Yu Frey (MMA 9-4/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechtster met Zuid-Koreaanse roots die in 2013 haar professionele carrière startte. Frey wist al in haar tweede pro gevecht de Sugar Creek Showdown titel te winnen. Mede hierdoor werd ze getekend door Invicta FC. Vrij verloor haar debuut voor de organisatie, maar wist vervolgens driemaal op rij te winnen waaronder een overwinning tegen voormalig Atomweight kampioene Herica Tiburcio. Dit leverde Frey in September 2016 een titelgevecht op tegen de Japanse kampioene Ayaka Hamasaki. Frey verloor in de tweede ronde via TKO (Cut). Na vervolgens Ashley Cummins verslagen te hebben maakte Frey een uitstapje naar de ROAD FC organisatie waar ze voor de titel vocht tegen Seo Hee Ham. Ham was te sterk via KO in de eerste ronde. Frey keerde terug bij Invicta FC en vocht voor de vacante titel tegen Minna Grusander. Frey won de partij en was de nieuwe kampioen. Vervolgens werd de titel verdedigt wederom tegen Minna Grusander. Frey kreeg vervolgens de kans om ook de RIZIN FF titel te winnen. Hiervoor moest ze wederom vechten tegen Ayaka Hamasaki. Hamasaki bleek wederom te sterk. Frey zou vervolgens haar Invicta FC titel verdedigen tegen Ashley Cummins, maar haalde het streefgewicht niet. Frey werd gestript van de titel, maar zou de partij wel winnen. Mede hierdoor makt ze nu de overstap naar de Strawweight divisie. Frey tekende in Juni 2020 bij de UFC.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en tekst

Kay Hansen (MMA 6-3/UFC 0-0) maakte in 2017 haar Pro-MMA debuut voor Invicta FC. Hansen imponeerde met een Armbar Submission overwinning in de eerste ronde tegen Emilee King. In de daarop volgende vijf gevechten zou Hansen driemaal winnen. Onder meer Gabby Romero en Sharon Jacobson werden verslagen. Hansen verloor vervolgens van Magdaléna Šormová, maar kwam na die partij zeer sterk voor de dag. Zo won ze onder meer van Nicolle Caliari en Liana Pirosin. Mede door deze overwinningen tekende ze in Juni 2020 een contract bij de UFC.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »