breaking news

Jimmy Flick vs. Francisco Figueiredo toegevoegd aan UFC evenement op 8 mei

March 2nd, 2021 | by Marcel Dorff
Jimmy Flick vs. Francisco Figueiredo toegevoegd aan UFC evenement op 8 mei
UFC
0

Twee talentvolle Flyweights zijn toegevoegd aan het UFC evenement op 8 mei aanstaande. Jimmy Flick keert terug in de Octagon na zijn spectaculaire bonus winnende Flying Triangle Choke overwinning. De Amerikaan gaat het opnemen tegen het broertje van de kampioen, namelijk Francisco Figueiredo. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. The Corner and The Casual podcast wist het gevecht bekend te maken.

Jimmy Flick (MMA 16-5/UFC 1-0) maakte in 2010 zijn professioneel MMA debuut. De Amerikaan wist hoge ogen te gooien in het regionale circuit en won zijn eerste zes partijen. Mede hierdoor mocht hij voor de Legacy FC titel vechten tegen Will Campuzano. Deze partij ging verloren. In de periode tussen 2014 en 2018 wisselde Flick overwinningen af met verliespartijen. Wel werd er onder meer gewonnen van UFC veteraan Johnny Bedford en CeeJay Hamilton. Begin 2020 wist Flick de FCF titel te winnen door Jesse Bazzi te verslaan. Vervolgens zou Flick voor de LFA titel mogen vechten tegen Greg Fischer. Slechts 38 seconden had Flick nodig om Fischer via Triangle Choke Submission te verslaan. Vervolgens kreeg Flick de kans om op short notice te vechten tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de ongeslagen Nate Smith. Flick vocht sterk en won de partij via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Dana White was enthousiast en beloonde Flick met een UFC contract. Flick maakte zijn UFC debuut in December 2020 tegen Cody Durden. Via een spectaculaire Flying Triangle Choke Submission wist Flick zijn debuut extra glans te geven. Hij kreeg eveneens de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Francisco Figueiredo (MMA 12-3-1-1/UFC 1-0-0-0) maakte in 2009 zijn professionele MMA debuut. De jongere broer van Flyweight kampioen Deiveson Figueiredo wist in het regionale circuit een record van 6-2 neer te zetten alvorens hij in 2016 tekende bij het prestigieuze Jungle Fight. Tijdens zijn debuut wist hij te winnen van Fabricio Sarraff via Unanimous Decision. Vervolgens zou hij verliezen voor de titel tegen Eduardo Souza. Na vervolgens bij een andere organisatie een overwinning te hebben gepakt keerde Figueiredo in April 2018 terug bij Jungle Fight waar hij voor de Interim titel mocht vechten tegen Manoel dos Santos. Figueiredo won de partij en was zodoende de Interim Bantamweight kampioen. Hierdoor werd een nieuwe partij tegen Eduardo Souza op touw gezet. De partij eindigde ditmaal in een Draw waardoor Souza kampioen bleef. Figueiredo werd vervolgens door de UFC getekend in December 2020. Een maand later debuteerde hij voor de organisatie in de Flyweight divisie tegen Jerome Rivera. Figueiredo won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »