breaking news

Jimmy Flick maakt UFC debuut tegen Cody Durden tijdens UFC evenement op 5 december

October 5th, 2020 | by Marcel Dorff
Jimmy Flick maakt UFC debuut tegen Cody Durden tijdens UFC evenement op 5 december
UFC
0

Voormalig LFA kampioen Jimmy Flick maakt op 5 december aanstaande zijn UFC debuut. Tegenstander is Cody Durden in de Flyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Bloody Canvas MMA wist het nieuws te melden.

Jimmy Flick (MMA 15-5/UFC 0-0) maakte in 2010 zijn professioneel MMA debuut. De Amerikaan wist hoge ogen te gooien in het regionale circuit en won zijn eerste zes partijen. Mede hierdoor mocht hij voor de Legacy FC titel vechten tegen Will Campuzano. Deze partij ging verloren. In de periode tussen 2014 en 2018 wisselde Flick overwinningen af met verliespartijen. Wel werd er onder meer gewonnen van UFC veteraan Johnny Bedford en CeeJay Hamilton. Begin 2020 wist Flick de FCF titel te winnen door Jesse Bazzi te verslaan. Vervolgens zou Flick voor de LFA titel mogen vechten tegen Greg Fischer. Slechts 38 seconden had Flick nodig om Fischer via Triangle Choke Submission te verslaan. Vervolgens kreeg Flick de kans om op short notice te vechten tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de ongeslagen Nate Smith. Flick vocht sterk en won de partij via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Dana White was enthousiast en beloonde Flick met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Cody Durden (MMA 11-2-1/UFC 0-0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière startte in 2016. Daarvoor had Durden er al een succesvolle amateur carrière opzitten. Durden imponeerde met vier overwinningen bij de lokale NFC organisatie en mocht mede hierdoor voor de belt vechten tegen Jared Scoggins. Durden verloor via Unanimous Decision. Durden zou vervolgens ook zijn debuut voor de 864 FC organisatie verliezen, maar zou hierna drie partijen op rij winnen waarna hij tekende bij Valor Fighting. Daar pakte hij in zijn tweede partij de titel door Dre Miley in de tweede ronde via TKO te verslaan. Durden keerde vervolgens in 2020 terug bij zijn NFC organisatie waar hij twee partijen in de eerste ronde wist te finishen. Durden tekende vervolgens in Juli 2020 een UFC contract. Een maand later nam hij het op tegen Chris Gutierrez in de Bantamweight divisie. De partij eindigde in een Unanimous Draw. Durden vervolgde zijn UFC carrière vervolgens in de Flyweight divisie.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »