breaking news

Jimmy Crute vs. Jamahal Hill toegevoegd aan UFC evenement op 2 oktober

July 10th, 2021 | by Marcel Dorff
Jimmy Crute vs. Jamahal Hill toegevoegd aan UFC evenement op 2 oktober
UFC
0

Het UFC evenement op 2 oktober heeft er een zeer interessante nieuwe partij bijgekregen. De Australiër Jimmy Crute keert na een ongelukkige partij tegen Anthony Smith terug in de Octagon. Hij neemt het op tegen de Amerikaan Jamahal Hill die eveneens een ongelukkige laatste partij had tegen Paul Craig. Beide vechters treffen elkaar in de Light-Heavyweight divisie. De locatie van het evenement is nog niet bekend. Brett Okamoto wist de partij te melden.

Jimmy Crute (MMA 12-2/UFC 4-2) is een Australische MMA vechter die sinds 2016 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Crute maakte zijn debuut bij de HEX Fight Series in Melbourne, Australië en was een van de topvechters van die organisatie. Na drie overwinningen kreeg Crute iets meer dan een jaar nadat hij Pro werd een titelgevecht aangeboden. Crute won de HEX Fight Series titel door Ben Kelleher via Arm Triangle Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Crute zou de titel verdedigen tegen Steven Warby en Doo Hwan Kim. Crute kreeg vervolgens als enige Australiër de kans om zijn kunsten te tonen tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Crute nam het op tegen Chris Birchler. Crute vocht sterk en won via KO in de eerste ronde. Dit leverde ”The Brute” een contract op bij de UFC. Zijn debuut maakte Crute in December 2018 tijdens UFC Adelaide. Via een Kimura Submission laat in de derde ronde wist Crute de Schot Paul Craig te verslaan en zo zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. Crute werd vervolgens tijdens UFC 234 gematcht tegen Ryan Spann. Echter raakte Spann geblesseerd waarna Sam Alvey de tegenstander werd. Crute wist Alvey vroeg in de eerste ronde knockdown te slaan en finishte uiteindelijk het gevecht via TKO. Crute werd vervolgens gekoppeld aan Misha Cirkunov tijdens UFC Vancouver in September 2019. Crute verloor voor het eerst in zijn Pro-MMA carrière. Cirkunov finishte het gevecht via een Inverted Peruvian Necktie Submission in de eerste ronde. Crute wist zich in zijn daarop volgende partij echter te revancheren. Tijdens UFC Auckland werd in de eerste ronde via een Kimura Submission afgerekend met de Pool Michal Oleksiejczuk. Crute vocht vervolgens in Oktober 2020 tegen Modestas Bukauskas. Crute won de partij via KO in de eerste ronde en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus. Crute zou het vervolgens in Maart 2021 opnemen tegen Johnny Walker. Echter raakte Walker geblesseerd en werd Crute een maand later gekoppeld aan Anthony Smith. Crute verloor de partij via TKO nadat hij in verband met een blessure aan zijn voet (veroorzaakt door een trap van Smith) niet meer verder kon.

Embed from Getty Images

Jamahal Hill (MMA 8-1-0-1/UFC 2-1-0-1) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2017. De Amerikaan maakte meteen zijn debuut bij de bekende KOP organisatie. Daar won hij via Unanimous Decision van Alex Davidson. Vervolgens zou Hill nog tweemaal winnen en mocht hij in Juni 2018 voor de Light-Heavyweight titel vechten tegen Dequan Townsend. Hill won de partij via Unanimous Decision en daarmee dus ook de titel. Na vervolgens een partij bij een andere organisatie ook winnend afgesloten te hebben mocht Hill meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de Duitser Alexander Poppeck. Hill vocht erg sterk en wist via een aantal goed geplaatste ellebogen in de tweede ronde Poppeck via TKO te verslaan. Dana White was onder de indruk en beloonde Hill met een UFC contract. Hill zou vervolgens zijn UFC debuut maken tijdens UFC Shenzhen tegen Da Un Jung. Echter kreeg Hill zijn visum niet op tijd rond waardoor hij moest afzeggen. Hill maakte vervolgens wel zijn UFC debuut in Raleigh in Januari 2020 tegen Darko Stosic. Hill versloeg de Serviër via Unanimous Decision. Vervolgens werd Hill ingepland tegen Klidson Abreu in Mei 2020 tijdens UFC Las Vegas. Hill vocht sterk en versloeg Abreu via TKO in de eerste ronde. De partij werd uiteindelijk omgezet in een No Contest nadat Hill positief testte voor Marihuana gebruik. Hill wist in December 2020 te imponeren. Via TKO in de tweede ronde werd Ovince St.Preux verslagen. Hill verloor uiteindelijk zijn ongeslagen status in Juni 2021. Via TKO in de eerste ronde werd verloren van Paul Craig.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »