breaking news

Jimmy Crute treft Michal Oleksiejczuk in Light-Heavyweightclash tijdens UFC Auckland

December 6th, 2019 | by Marcel Dorff
Jimmy Crute treft Michal Oleksiejczuk in Light-Heavyweightclash tijdens UFC Auckland
UFC
0

De Australiër Jimmy Crute zal op 22 februari 2020 zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 168 in Auckland, Nieuw-Zeeland. In de Light-Heavyweight divisie zal de Pool Michal Oleksiejczuk de tegenstander zijn. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Spark Arena.

Jimmy Crute (MMA 10-1/UFC 2-1) is een Australische MMA vechter die sinds 2016 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Crute maakte zijn debuut bij de HEX Fight Series in Melbourne, Australië en was een van de topvechters van die organisatie. Na drie overwinningen kreeg Crute iets meer dan een jaar nadat hij Pro werd een titelgevecht aangeboden. Crute won de HEX Fight Series titel door Ben Kelleher via Arm Triangle Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Crute zou de titel verdedigen tegen Steven Warby en Doo Hwan Kim. Crute kreeg vervolgens als enige Australiër de kans om zijn kunsten te tonen tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Crute nam het op tegen Chris Birchler. Crute vocht sterk en won via KO in de eerste ronde. Dit leverde ”The Brute” een contract op bij de UFC. Zijn debuut maakte Crute in December 2018 tijdens UFC Adelaide. Via een Kimura Submission laat in de derde ronde wist Crute de Schot Paul Craig te verslaan en zo zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. Crute werd vervolgens tijdens UFC 234 gematcht tegen Ryan Spann. Echter raakte Spann geblesseerd waarna Sam Alvey de tegenstander werd. Crute wist Alvey vroeg in de eerste ronde knockdown te slaan en finishte uiteindelijk het gevecht via TKO. Crute werd vervolgens gekoppeld aan Misha Cirkunov tijdens UFC Vancouver in September 2019. Crute verloor voor het eerst in zijn Pro-MMA carrière. Cirkunov finishte het gevecht via een Inverted Peruvian Necktie Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Michal Oleksiejczuk (MMA 14-3-0-1/UFC 2-1-0-1) wordt gezien als een van de grootste talenten uit Polen. Oleksiejczuk is met zijn 22 jaar nog erg jong, maar heeft zich in het Poolse MMA circuit al behoorlijk laten gelden. Zijn Pro-MMA carrière startte hij in 2014. Na een moeizaam begin met een record van 3-2 heeft Oleksiejczuk sinds 2015 niet meer verloren en heeft hij een winstreak van negen gevechten. Oleksiejczuk was de Kampioen bij de Thunderstrike Fight League en verdedigde deze titel ook meerdere malen. Nu mag de Pool gaan proberen zijn carrière in de UFC naar een nog hoger niveau te gaan tillen. Oleksiejczuk zou eigenlijk tijdens UFC 217 zijn promotioneel debuut maken, echter werd tegenstander Ion Cutelaba een dag voor aanvang van het evenement door USADA van de card gehaald. Hierdoor maakte Oleksiejczuk pas zijn debuut tegen Khalil Rountree tijdens UFC 219 in December 2017. Oleksiejczuk won het gevecht via Unanimous Decision, maar zag na een positieve USADA test het gevecht omgezet worden in een No Contest. De Pool werd 1 jaar geschorst. Tijdens UFC Praag in Februari 2019 keerde hij terug in de Octagon tegen Gian Villante. Via een perfecte stoot naar het lichaam won Oleksiejczuk via KO in de eerste ronde. Oleksiejczuk maakte vervolgens op short notice in April 2019 zijn terugkeer in de Octagon. Tijdens UFC St.Petersburg nam hij het op tegen de Dagestani Gadzhimurad Antigulov. Oleksiejczuk sloeg Antigulov zwaar KO binnen een minuut. Oleksiejczuk werd vervolgens gekoppeld aan Ovince St.Preux tijdens UFC Kopenhagen. Oleksiejczuk verloor in de tweede ronde via Von Flue Choke Submission (de specialiteit van het huis van OSP).

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »