breaking news

Jimi Manuwa vs. Glover Teixeira is het Main Event voor UFC São Paulo + meer

August 3rd, 2018 | by Marcel Dorff
Jimi Manuwa vs. Glover Teixeira is het Main Event voor UFC São Paulo + meer
UFC
0

De UFC maakte zojuist bekend dat de Engelsman Jimi Manuwa tijdens UFC Fight Night 137 in São Paulo, Brazilië het zal opnemen tegen Glover Teixeira in het Main Event van de avond. Beide mannen treffen elkaar in de Light-Heavyweight divisie. Eveneens maakte de Braziliaanse site Combate bekend dat Mark Godbeer geblesseerd was geraakt en hierdoor niet in actie kan komen. DWTNCS veteraan Ryan Spann maakt nu zijn debuut tegen Luis Henrique de Oliveira. Beide gevechten vinden plaats op 22 September 2018 in het Ginasio do Ibirapuera.

Jimi Manuwa vs. Glover Teixeira

Jimi Manuwa (MMA 17-4/UFC 6-4) kwam in 2012 als ongeslagen vechter de UFC binnen. Manuwa gooide in de Londense MMA scene hoge ogen door in de organisatie UCMMA al in zijn derde gevecht voor de organisatie de titel te winnen, en deze vervolgens vijfmaal met succes te verdedigen. ”Posterboy” maakte in de UFC zijn debuut tegen Kyle Kingsbury. Kingsbury kon wegens het zwellen van zijn oog niet meer verder, waardoor het gevecht werd gestaakt tussen de tweede en derde ronde. Manuwa kon dus een win bijschrijven op zijn record. Manuwa wist vervolgens nog tweemaal te winnen van respectievelijk Cyrille Diabaté en Ryan Jimmo (R.I.P.). Het opvallende was dat beide vechters moesten stoppen vanwege een blessure aan hun been. Drie gevechten, drie overwinningen, driemaal via blessures bij tegenstanders. Manuwa werd vervolgens gekoppeld aan Alexander Gustafsson, die net van zijn controversieel verlies afkwam in zijn titelgevecht tegen Jon Jones. Vroeg in de tweede ronde ging het mis voor Manuwa. Gustafsson won via TKO en bezorgde Manuwa daarmee zijn eerste Pro-MMA verlies. Ruim een jaar later keerde Manuwa terug. Ditmaal in Polen tegen thuisfavoriet Jan Blachowicz. Manuwa was beter en won terecht via Unanimous Decision. Vervolgens vocht Manuwa in de VS tegen topcontender Anthony Johnson. Manuwa kon goed mee in de eerste ronde, maar werd in de tweede ronde KO geslagen door de ”KO Machine van de Blackzilians”. Manuwa keerde een jaar later terug in Manchester waar hij het opnam tegen Ovince St.Preux. In een van Manuwa’s beste performances tot nu toe wist hij ”OSP” in de tweede ronde hard KO te slaan. Dit leverde de Engelsman de Performance of the Night bonus op. Vijf maanden later mocht Manuwa voor de tweede maal in zijn UFC carrière een Main Event vechten. De Engelsman nam het in Londen op tegen Corey Anderson. Manuwa had verrassend weinig problemen met de Amerikaan en sloeg hem in de eerste ronde KO. Dit leverde Manuwa opnieuw de Performance of the Night bonus op. Manuwa vocht vervolgens tijdens UFC 214 in Juli 2017 tegen Volkan Oezdemir. Het gevecht was een soort van onofficieel #1 contender match-up. Manuwa ging in de eerste ronde zwaar KO en moest hierdoor een titelgevecht voorlopig uit zijn hoofd zetten. Manuwa keerde vervolgens terug tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen Jan Blachowicz. Drie jaar eerder in 2015 versloeg Manuwa zijn Poolse opponent via Unanimous Decision in een zeer saai gevecht. Ditmaal waren de rollen omgedraaid. Blachowicz won in een zeer spectaculair gevecht via Unanimous Decision. Beide mannen wonnen eveneens de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Glover Teixeira (MMA 27-7/UFC 10-5) maakte in 2012 zijn langverwachte UFC debuut. De Braziliaan die al jaren het trainingsmaatje is van MMA legende Chuck Liddell deed meteen van zich spreken in de Octagon. Teixeira versloeg Kyle Kingsbury via Arm-Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde. Vervolgens werd in datzelfde jaar ook nog via TKO gewonnen van de man met de stalen kin : Fabio Maldonado. In 2013 zette Teixeira zijn goede lijn voort. Zo werd in Chicago gewonnen van Quinton ”Rampage” Jackson via Unanimous Decision, en werden James Te Huna en Ryan Bader beiden in de eerste ronde gefinisht. Met een winstreak van 21 gevechten (waarvan vijf in de UFC) mocht Glover Teixeira begin 2014 vechten voor de UFC Light-Heavyweight titel tegen Jon Jones. Jones bleek over vijf rondes via Unanimous Decision te sterk. Uiteindelijk zou 2014 een zeer slecht jaar voor Teixeira worden in de UFC aangezien hij vervolgens ook verloor via Unanimous Decision van Phil Davis. Vervolgens leek de knop om te gaan bij Teixeira en finishte hij Ovince St.Preux, Patrick Cummins en Rashad Evans. Hierdoor mocht hij in de zomer van 2016 vechten tegen Anthony Johnson voor de #1 contenderspot. Een gevecht dat Teixeira zo snel mogelijk zal willen vergeten. Teixeira liep na 13 seconden tegen een stoot aan van Johnson en ging zwaar KO. Teixeira vocht in Februari 2017 tegen Jared Cannonier en revancheerde zich via een Unanimous Decision win. Echter ging het in Mei 2017 mis in Zweden tegen thuisfavoriet Alexander Gustafsson. Gustafsson gaf een ”striking-clinic” weg. Ondanks dat Teixeira ongelooflijk veel incasseerde, hield hij het vol tot de vijfde ronde. Gustafsson won het gevecht via KO. Beide mannen kregen wel meer dan verdiend de Fight of the Night bonus. Teixeira wist vervolgens tijdens UFC Winnipeg in December 2017 wel een broodnodige overwinning te pakken tegen Misha Cirkunov. Teixeira won het gevecht in de eerste ronde via TKO. Teixeira zou het vervolgens opnemen tegen Ilir Latifi. Echter raakte Latifi geblesseerd en viel Corey Anderson in. Anderson won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Luis Henrique de Oliveira vs. Ryan Spann

Luis Henrique de Oliveira (MMA 10-4-0-1/UFC 2-3-0-0) in Brazilië beter bekend als KLB, maakte eind 2015 zijn UFC debuut tegen Francis Ngannou. Dit liep niet goed af voor KLB, aangezien hij via KO in de tweede ronde werd gefinisht. In Juli 2016 wist KLB wel te winnen. Hij versloeg nieuwkomer Dmitrii Smoliakov via een Submission in de tweede ronde. Inmiddels is KLB aangesloten bij American Top Team in Florida. In November 2016 nam ”KLB” het voor eigen publiek op tegen de Deen Christian Colombo. In São Paulo wist Luis Henrique uiteindelijk via een Guillotine Choke Submission in de derde ronde Colombo te verslaan. KLB maakte vervolgens in Maart dit jaar zijn opwachting in Brooklyn. Ditmaal stond Marcin Tybura tegenover hem. Het gevecht was een maand eerder gecanceld, maar zou ditmaal wel doorgaan. De Pool beschikte over betere cardio dan KLB en wist hem mede hierdoor in de derde ronde via TKO te finishen. KLB maakte vervolgens zijn opwachting in Edmonton tijdens UFC 215 tegen de Canadese Indiër Arjan Singh Bhullar. Bhullar bleek over drie rondes te sterkste en nam een Unanimous Decision mee naar huis. De Braziliaan zou vervolgens in Februari 2018 in Belem terugkeren in de Octagon tegen Timothy Johnson. Echter raakte KLB twee dagen na de bekendmaking van het gevecht geblesseerd waardoor hij niet kon vechten. KLB heeft nu gekozen om in de Light-Heavyweight divisie zijn carrière te vervolgen. Dat zou in eerste instantie gebeuren tegen Mark Godbeer. Echter is de Engelsman geblesseerd geraakt waardoor Ryan Spann de nieuwe tegenstander is.

Embed from Getty Images

Ryan Spann (MMA 14-5/UFC 0-0) maakte in 2012 de overstap van de amateurs naar de profs. De Amerikaan maakte pas in 2013 zijn debuut. Na zeven overwinningen in acht partijen maakte Spann de overstap naar de Legacy FC organisatie. Spann vocht viermaal voor de Legacy FC organisatie en won twee partijen. De twee verloren partijen waren beide voor de titel. Nadat Legacy FC fuseerde met de RFA in het nieuwe LFA ging Spann ook mee. Spann verloor zijn debuutpartij tegen Trevin Giles via Split Decision en zag vervolgens Giles naar de UFC vertrekken. Spann kreeg echter een kans tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series (DWTNCS). Het liep uit op een debacle. Spann verloor via KO van Karl Roberson binnen 15 seconden. Spann keerde terug bij de LFA waar hij drie partijen in de eerste ronde wist te pakken. De laatste tegen Alex Nicholson leverde hem de titel op. Spann werd uitgenodigd voor het tweede seizoen van DWTNCS. Ditmaal won Spann binnen dertig seconden via Guillotine Choke Submission van Emiliano Sordi en pakte het UFC contract.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »