breaking news

Jesus Pinedo treft Chris Gruetzemacher tijdens UFC Fight Night 148 in Nashville

February 26th, 2019 | by Redactie
Jesus Pinedo treft Chris Gruetzemacher tijdens UFC Fight Night 148 in Nashville
UFC
0

De Peruviaan Jesus Pinedo zal op 23 Maart 2019 voor de tweede maal zijn opwachting gaan maken in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 148 in Nashville, Tennessee is Chris Gruetzemacher de tegenstander. De Peruviaanse website mma.pe wist dit bekend te maken. Beide vechters treffen elkaar in de Lightweight divisie in de Octagon van de Bridgestone Arena.

Jesus Pinedo (MMA 16-4-1/UFC 1-0-0) maakte op 17-jarige leeftijd in 2013 zijn MMA debuut. Bij zowel de 300 Sparta organisatie als de Inca FC organisatie maakte Pinedo furore. Zo won hij titels in de Featherweight divisies bij beide organisaties en wist hij deze ook meerdere malen te verdedigen. Pinedo heeft op dit moment een winstreak van zes gevechten en won zijn laatste partij (voordat hij bij de UFC tekende) in Juni 2018 tegen de ongeslagen Braziliaan Carlos Alexandre. Pinedo maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut tegen Devin Powell tijdens UFC Buenos Aires in November 2018. In een gelijkwaardig gevecht was Pinedo iets beter dan Powell en won hij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Chris Gruetzemacher (MMA 14-3/UFC 2-2) kwam via TUF 22 in 2015 de UFC binnen. Gruetzemacher maakte deel uit van Team Faber. Gruetzemacher versloeg tijdens de eliminatieronde Austin Springer via TKO en werd tot het ”TUF huis” toegelaten. Vervolgens versloeg hij in de achtste finales de Duitser Sascha Sharma via Unanimous Decision. Omdat er negen personen in aanmerking kwamen voor acht kwartfinale plaatsen werd een vechter ”geslachtofferd” door Dana White en mocht niet verder vechten in het toernooi. Gruetzemacher had volgens de UFC president de minst spectaculaire overwinning gepakt in de achtste finales en mocht niet verder in het toernooi. Wel werd Gruetzemacher een gevecht beloofd op de TUF 22 Finale card. Echter blesseerde de Zweed Martin Svensson zich in de achtste finale waarna Gruetzemacher alsnog verder mocht in het toernooi. Gruetzemacher verloor uiteindelijk de kwartfinale via KO van Artem Lobov. De UFC hield zich echter wel aan hun woord en gaf Gruetzemacher een Prelimgevecht tegen Abner Lloveras tijdens de TUF 22 Finale. Gruetzemacher won het gevecht via Unanimous Decision. Mede door blessureleed zagen we Gruetzemacher in 2016 niet in de Octagon. In 2017 tijdens UFC Houston vocht Gruetzemacher tegen Chas Skelly. Skelly won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Gruetzemacher zou vervolgens in Augustus 2017 terugkeren tegen Martin Bravo, echter raakte Gruetzemacher geblesseerd waardoor hij niet kon vechten. Gruetzemacher vocht vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 tegen Davi Ramos. Ramos won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde waardoor Gruetzemacher een overwinning had tegen Joe Lauzon om een langer verblijf in de UFC te kunnen garanderen. Gruetzemacher vocht sterk in April 2018 tegen Lauzon. Hij won via TKO aan het einde van de tweede ronde en won daarmee ook nog de Performance of the Night bonus. Gruetzemacher zou vervolgens tijdens UFC Denver in Oktober 2018 terugkeren in de Octagon tegen Beneil Dariush, maar een blessure weerhield hem hiervan.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »